Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Pia Lovrič dvakratna finalistka turnirja ITF v Novem Sadu


bm, 6.9.2019

Na turnirju ITF 2. ranga v Novem Sadu se je Domžalčanka Pia Lovrič uvrstila v finale posameznic in finale konkurence dvojic, žal pa ostala brez zmage.

Prva nosilka turnirja in trenutno 60. mladinka sveta je v polfinalu s 6-3 6-2 premagala Latvijko Sabine Rutlauka in se še drugič letos uvrstila v finale turnirja 2. ranga. Tudi v drugem poskusu pa ji naslova ni uspelo osvojiti. Po porazu v finalu aprila v Firencah je tokrat v Novem Sadu za naslov igrala s 16-letno Rusinjo Mario Bondarenko, ki je na lestvici ITF uvrščena eno mesto za Pio na 61. mesto. Rusinja je letos v izvrstni formi saj je na 31 odigranih tekmah doživela samo pet porazov in osvojila tri turnirje ITF, še četrti naslov pa je vpisala v Novem Sadu, kjer je v finalu Pio premagala z rezultatom 6-3 6-1.

Pia je nastopila še v finalu konkurence dvojic, kjer je igrala v paru s Hrvatico Taro Wurth. V finalu sta s 3-6 2-6 izgubili z Rusinjo Mario Bondarenko in Belorusinjo Jano Kolodynsko.

Pia, ki bo v konkurenci mladink nastopala še prihodne leto si bo na mladinski svetovni teniški lestvici še nekoliko izboljšala položaj in si pripravila izvrstno izhodišče za naslednjo sezono, ko jo pričakujemo prav v vrhu mladinskega svetovnega tenisa.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo