Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Pia Lovrič dvakratna finalistka turnirja ITF v Novem Sadu

bm, 6.9.2019

Na turnirju ITF 2. ranga v Novem Sadu se je Domžalčanka Pia Lovrič uvrstila v finale posameznic in finale konkurence dvojic, žal pa ostala brez zmage.

Prva nosilka turnirja in trenutno 60. mladinka sveta je v polfinalu s 6-3 6-2 premagala Latvijko Sabine Rutlauka in se še drugič letos uvrstila v finale turnirja 2. ranga. Tudi v drugem poskusu pa ji naslova ni uspelo osvojiti. Po porazu v finalu aprila v Firencah je tokrat v Novem Sadu za naslov igrala s 16-letno Rusinjo Mario Bondarenko, ki je na lestvici ITF uvrščena eno mesto za Pio na 61. mesto. Rusinja je letos v izvrstni formi saj je na 31 odigranih tekmah doživela samo pet porazov in osvojila tri turnirje ITF, še četrti naslov pa je vpisala v Novem Sadu, kjer je v finalu Pio premagala z rezultatom 6-3 6-1.

Pia je nastopila še v finalu konkurence dvojic, kjer je igrala v paru s Hrvatico Taro Wurth. V finalu sta s 3-6 2-6 izgubili z Rusinjo Mario Bondarenko in Belorusinjo Jano Kolodynsko.

Pia, ki bo v konkurenci mladink nastopala še prihodne leto si bo na mladinski svetovni teniški lestvici še nekoliko izboljšala položaj in si pripravila izvrstno izhodišče za naslednjo sezono, ko jo pričakujemo prav v vrhu mladinskega svetovnega tenisa.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.