prijava_e
Novica

Pia Lovrič dvakratna finalistka turnirja ITF v Novem Sadu


bm


Na turnirju ITF 2. ranga v Novem Sadu se je Domžalčanka Pia Lovrič uvrstila v finale posameznic in finale konkurence dvojic, žal pa ostala brez zmage.

Prva nosilka turnirja in trenutno 60. mladinka sveta je v polfinalu s 6-3 6-2 premagala Latvijko Sabine Rutlauka in se še drugič letos uvrstila v finale turnirja 2. ranga. Tudi v drugem poskusu pa ji naslova ni uspelo osvojiti. Po porazu v finalu aprila v Firencah je tokrat v Novem Sadu za naslov igrala s 16-letno Rusinjo Mario Bondarenko, ki je na lestvici ITF uvrščena eno mesto za Pio na 61. mesto. Rusinja je letos v izvrstni formi saj je na 31 odigranih tekmah doživela samo pet porazov in osvojila tri turnirje ITF, še četrti naslov pa je vpisala v Novem Sadu, kjer je v finalu Pio premagala z rezultatom 6-3 6-1.

Pia je nastopila še v finalu konkurence dvojic, kjer je igrala v paru s Hrvatico Taro Wurth. V finalu sta s 3-6 2-6 izgubili z Rusinjo Mario Bondarenko in Belorusinjo Jano Kolodynsko.

Pia, ki bo v konkurenci mladink nastopala še prihodne leto si bo na mladinski svetovni teniški lestvici še nekoliko izboljšala položaj in si pripravila izvrstno izhodišče za naslednjo sezono, ko jo pričakujemo prav v vrhu mladinskega svetovnega tenisa.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.