prijava_e
Novica

Na turnirju TE v Kopru Matic Hribar klonil v polfinalu, Paolo Angeli in Luka Petrovič izgubila finale dvojic; v Vrsarju Ana Lanišek finalistka in z Mašo Viriant zmagovalki dvojic, Matic Križnik in Jaka Golob polfinalista


bm


Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let, ki poteka v Kopru se je pri dečkih v polfinale uvrstil Matic Hribar. V četrtfinalu je s 6-2 6-2 premagal Hrvata Noo Levaka in se je v polfinalu za finalni nastop boril z Rusom Timofejem Derepaskom ter izgubil s 4-6 2-6.

V četrtinalu je izgubil Paolo Angeli.

Pri deklicah so izpadle vse tri Slovenke, ki so še bile v žrebu Zala Bizjak, Nika Perič in Eva Cikajlo.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v finale uvrstila Paolo Angeli in Luka Petrovič. Tu sta ju s 6-1 6-1 premagala Derepasko in Srb Vuk Krušćić.

Zelo uspešni so naši igralci in igralke na turnirju TE do 14 let v Vrsarju. Med deklicami se je Ana Lanišek po polfinalni zmagi s 6-1 6-0 nad Mašo Viriant uvrstila v finale turnirja posameznic, na zmagovalno stopnički pa se je z Viriantovo že povzpela med dvojicami. Za osvojitev turnirja sta s 6-4 3-6 10-6 premagali Romunko Dario Stefanio Malaescu in Veroniko Novakovo. Slednji sta v polfinalu s 7-6(8) 6-1 premagali Mariborčanki Pio Petelinšek in Anamari Žnuderl.

Izvrstna sta tudi Matic Križnik in Jaka Golob med dečki saj sta se oba uvrstila v polfinale. Križnik je v četrtfinalu s 6-3 6-2 premagal Hrvata Erika Nikolića, Golob je bil s 6-2 6-3 boljši od 2. nosilca Hrvata Antonia Voljaveca. Ob ugodnem razpletu si lahko obetamo slovenski finale.

Matic Križnik in Žiga Švec bosta naskakovala naslov v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstila v finale in se bosta za zmago na turnirju pomerila s Hrvatoma Antoniom Voljavcem in Franom Rakonićem.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.