Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Polona Hercog v Pekingu boljša od Goerges; Dalila Jakupović izgubila finale dvojic v Taškentu

bm, 29.9.2019

Na turnirju WTA v Pekingu serije Premier 5 z nagradnim skladom 8.285.274 $ je Polona Hercog s 6-7(4) 7-6(5) 6-4 premagala Nemko Julio Goerges in se uvrstila v drugi krog. Kljub dvanajstim dvojnim napakam je Hercogova servis izgubila samo trikrat v srečanju, sama pa ga je nasprotnici odvzela štirikrat. Imela je sicer odličen izkoristek prvega servisa (82%), pri izkoristku drugega pa sta bili z Goergesevo enaki (47 %). Po nekaj manj kot treh urah igre je bila Hercogova v osvojenih točkah boljša s (125-118). Polona je z današnjih nastopom potrdila dobro formo, ki jo spremlja že nekaj časa in se lahko v Pekingu nadeja odlične uvrstitve.

Na turnirju WTA v Taškentu (250.000 $) pa Dalila Jakupović ni uspela osvojiti novega naslova v konkurenci dvojic. S soigralko Sabrino Santamario iz ZDA sta s 3-6 6-7(4) izgubili finalni obračun z Brazilko Luiso Stefani in Hayley Carter.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.