Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Živa Falkner zmagovalka turnirja dvojic, med posameznicami izgubila v polfinalu

bm, 20.9.2019

Živa Falkner je na turnirju ITF A ranga v Cape Townu med posameznicami izgubila polfinalni obračun. S 6-2 6-1 jo je premagala odlična 15-letna Čehinja Linda Fruhvirtova, 29. mladinka sveta in letošnja polfinalistka evropskega prvenstva do 18 let.

Je pa Živa dosegla novo zmago med dvojicami, kjer je nastopila s soigralko Matildo Mutavdžić iz Velike Britanije. V polfinalu sta bili s 7-6(3) 0-6 10-8 boljši od Filipinke Alexandre Eala in Američanke Elvine Kalieve, v finalu pa sta premagali še 1. nosilki Poljakinjo Weroniko Baszak in Čehinjo Fruhvirtovo. V dramatičnem obračunu sta Živa in Matilda slavili s 3-6 7-6(10) 10-7. Za Živo je to letošnji peti osvojeni turnir dvojic, prvi A ranga.

Živa si bo močno popravila točkovni izkupiček in se na lestvici ITF prvič prebila med najboljših 100 mladink sveta. Našli jo bomo okrog 70. mesta.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.