Živa Falkner zmagovalka turnirja dvojic, med posameznicami izgubila v polfinalu

Živa Falkner je na turnirju ITF A ranga v Cape Townu med posameznicami izgubila polfinalni obračun. S 6-2 6-1 jo je premagala odlična 15-letna Čehinja Linda Fruhvirtova, 29. mladinka sveta in letošnja polfinalistka evropskega prvenstva do 18 let.

Je pa Živa dosegla novo zmago med dvojicami, kjer je nastopila s soigralko Matildo Mutavdžić iz Velike Britanije. V polfinalu sta bili s 7-6(3) 0-6 10-8 boljši od Filipinke Alexandre Eala in Američanke Elvine Kalieve, v finalu pa sta premagali še 1. nosilki Poljakinjo Weroniko Baszak in Čehinjo Fruhvirtovo. V dramatičnem obračunu sta Živa in Matilda slavili s 3-6 7-6(10) 10-7. Za Živo je to letošnji peti osvojeni turnir dvojic, prvi A ranga.

Živa si bo močno popravila točkovni izkupiček in se na lestvici ITF prvič prebila med najboljših 100 mladink sveta. Našli jo bomo okrog 70. mesta.