Tamara Zidanšek finalistka turnirja dvojic v Zhengzhou, Polona Hercog ni pripravila presenečenja; Dalila Jakupović v polfinalu turnirja dvojic v Nanchangu

Na WTA turnirju v Zhengzhu z nagradnim skladom 1.500.000 $ odlično igra Tamara Zidanšek, ki se je v konkurenci dvojic s soigralko Yanine Wickmayer iz Belgije uvrstila v finale. V četrtfinalu sta z 1-6 7-5 10-5 premagali Američanki Sofio Kenin in Asio Muhamma, v polfinalu pa sta bili s 6-3 6-2 boljši tudi od Avstralke Monique Adamczak in Kitajke Xinyun Han.

Polona Hercog po dvodnevni pavzi v srečanju s 1. nosilko Karolino Pliskovo v Zhengzhou na kitajskem v nadaljevanju srečanja v katerem je v drugem nizu vodila s 5-2 ni več našla igre za morebitno presenečenje. Pliskova ji v nadaljevanju tekme ni prepustila nobene igre več in je v nadaljevanju srečanja dobila pet iger zapored ter srečanje zaključila z zmago 6-3 7-5.

Na turnirju v Nanchangu je polfinalistka konkurence dvojic Dalila Jakupović. S soigralko Jessico Moore iz Avstralije sta v četrtfinalu s 6-4 6-3 premagali Britanko Emly Webley Smith in Gruzijko Sofio Shapatovo. V polfinalu sta nato igrali s Kitajkama Lin Zhu in Xin Yu Wang in izgubili z 2-6 6-4 7-10.