prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek finalistka turnirja dvojic v Zhengzhou, Polona Hercog ni pripravila presenečenja; Dalila Jakupović v polfinalu turnirja dvojic v Nanchangu


bm


Na WTA turnirju v Zhengzhu z nagradnim skladom 1.500.000 $ odlično igra Tamara Zidanšek, ki se je v konkurenci dvojic s soigralko Yanine Wickmayer iz Belgije uvrstila v finale. V četrtfinalu sta z 1-6 7-5 10-5 premagali Američanki Sofio Kenin in Asio Muhamma, v polfinalu pa sta bili s 6-3 6-2 boljši tudi od Avstralke Monique Adamczak in Kitajke Xinyun Han.

Polona Hercog po dvodnevni pavzi v srečanju s 1. nosilko Karolino Pliskovo v Zhengzhou na kitajskem v nadaljevanju srečanja v katerem je v drugem nizu vodila s 5-2 ni več našla igre za morebitno presenečenje. Pliskova ji v nadaljevanju tekme ni prepustila nobene igre več in je v nadaljevanju srečanja dobila pet iger zapored ter srečanje zaključila z zmago 6-3 7-5.

Na turnirju v Nanchangu je polfinalistka konkurence dvojic Dalila Jakupović. S soigralko Jessico Moore iz Avstralije sta v četrtfinalu s 6-4 6-3 premagali Britanko Emly Webley Smith in Gruzijko Sofio Shapatovo. V polfinalu sta nato igrali s Kitajkama Lin Zhu in Xin Yu Wang in izgubili z 2-6 6-4 7-10.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.