prijava_e
Novica

Živa Falkner v četrtfinalu turnirja ITF A ranga v Cape Townu; Jaka Tomažin, Žiga Švec, Ana Lanišek in Anamari Žnuderl četrtfinalisti TE 14 v Zadru


bm


Živa Falkner, ta teden je na lestvici ITF na 133. mestu, kar je najvišje v karieri, je ta teden na turnirju ITF najmočnejšega A ranga v južnoafriškem Cape Townu. Turnir je začela izvrstno in že vknjižila tri zmage ter se uvrstila v četrtfinale. Živa je šesta nosilka turnirja, v tretjem krogu pa je danes s 3-6 6-2 6-2 premagala 10. nosilko, odlično 15-letno Rusinjo Kiro Pavlovo, 196. mladinko sveta. Ta je v JAR že tretji teden in je dotekme z Živo zabeležila devet zmag in le en poraz, pri čemer je osvojila turnir 4. ranga in bila četrtfinalistka turnirja drugega ranga.

Živa resno trka na vrata najboljše stoterice svetovnih mladink in ta dosežek se ji obeta že prihodnji teden.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Zadru sta se med dečki Jaka Tomažin in Žiga Švec uvrstila v četrtfinale. Tomažin je v tretjem krogu s 6-1 6-1 premagal Hrvata Emanuela Ivkića, Švec je s 6-1 6-4 izločil Hrvata Marka Baničevića. Izgubili so Nal Sok, Luka Videnovič in Tim Kušter.

Odlično tudi ta teden igrata Ana Lanišek in Anamari Žnuderl, ki sta se med deklicami prav tako uvrstili v četrtfinale. Laniškova je v tretjem krogu s 6-0 6-3 premagala Poljakinjo Martyno Mackiewicz, Žnuderlova je bila s 6-2 6-1 boljša od Hrvatice Lune Ivković.

Na turnirju TE do 12 let v Franciji je v tretjem krogu izgubil Marko Retelj. S 6-2 6-1 ga je izločil Čeh Jan Kumstat.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.