prijava_e
Novica

Slovenci v Egipt po zmago


gb


Slovenska moška reprezentanca se bo v petek , 13. septembra in v soboto, 14. septembra pomerila z egiptovsko v 2. evro-afriški skupini Davisovega pokala. Teniški obračuni bodo potekali na peščenih igriščih športnega centra El Gezira Sporting Club, največjega športnega kompleksa v Egiptu.

Slovenska reprezentanca potuje je v Kairo dopotovala v ponedeljek, kjer bo imela dovolj časa za pripravo za petkove in sobotne obračune. Aljaž Bedene in Blaž Rola bosta bržkone nosila glavno breme v tekmah posameznikov, za Slovenijo bo prvič nastopil Tomas Lipovšek Puches, z ekipo bosta potovala tudi Nik Razboršek in Tom Kočevar Dešman.

Slovenski selektor Miha Mlakar je pred odhodom dejal: »Zadovoljen sem, da smo se uspeli zbrati v najmočnejši postavi. Zadnje čase so fantje pokazali dobre rezultate in upam na dobre igre tudi v Egiptu. Igramo na pesku zato verjamem, da ne bo presenečenj. Seveda je naš cilj pozitiven rezultat.«

Slovenija je v okviru Davisovega pokala proti Egiptu igrala dvakrat in obakrat zmagala. Leta 2000 je bilo v Kairu 3:2 (odločilno točko je priboril Marko Tkalec), leta 2009 pa so Slovenci na Otočcu Egipčanom zavezali kravato (5:0).

2. Evro-afriška skupina Davisovega pokala, Kairo, 13. in 14. september


Egipt:
• Mohamed SAFWAT (233. posamezno, 361. dvojice)
• Karim Mohamed MAAMOUN (339.)
• Youssef HOSSAM (418.)


Slovenija:
• Aljaž BEDENE (80.)
• Blaž ROLA (127.)
• Nik RAZBORŠEK (456.)
• Tom KOČEVAR DEŠMAN (668.)
• Tomas LIPOVŠEK PUCHES (680. posamezno in 262. dvojice)

Tenis Slovenija
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.