Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Matic Križnik in Čehinja Viktorie Hamzukova zmagovalca turnirja TE do 14 let v Kopru


bm, 7.9.2019

V Kopru se končuje teniški turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, 9. Intesa Sanpaolo Junior Slovenia Open 2019. Znana sta že zmagovalca v posamični konkurenci, danes bodo zaradi včerajšnjih težav z vremenom dokončali še turnirja dvojic.

Med dečki je še tretjič letos na turnirjih TE slavil Matic Križnik, naš trenutno vodilni igralec v starostni kategoriji do 14 let in 50. igralec evropske teniške lestvice do 14 let. V finalu je s 6-3 6-4 premagal 2. nosilca Romuna Davida Manuja. Tudi Manu je, tako kot Križnik, uvrščen med najboljših 100 igralcev na lestvici TE do 14 let na kateri zaseda 95. mesto. Pohvali se lahko z enim naslovom letos.

David Manu je v polfinalu s 6-1 6-1 izločil še enega našega odličnega štirinajstletnika Tima Kuštra.

Med deklicami v zaključnih obračunih posamične konkurence ni bilo slovenskih igralk, naslov pa je osvojila 1. nosilka, Čehinja Viktorie Hazmukova, 47. igralka lestvice TE. V finalu je s 6-1 6-2 premagala Nemko Valentino Steiner.

V konkurenci dvojic sta turnir osvojila Matic Križnik in Tim Kušter, ki sta v finalu s 6-0 6-0 premagala Marka Požonca in Srba Marka Miletićkega.

Pri dekletih sta slavili Čehinji Natalie Davidova in Vikotorie Hazmukova. V finalu sta bili z 2-6 7-6(3) 12-10 boljši od Ane Lanišek in Maše Viriant.

Foto: A. Živin

V ponedeljek se v Kopru začenja turnir TE v starostni kategoriji do 12 let.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo