prijava_e
Novica

Nik Razboršek blizu rekordni uvrstitvi


gb


Najmlajši član slovenske reprezentance, ki bo od 13. do 15. septembra v Davisovem pokalu igrala proti Egiptu, je 25-letni Nik Razboršek, trenutno na 456. mestu lestvice ATP, le 47. mest slabše kot je bil lani decembra.

Leto 2018 si bo Litijčan zapomnil, ne samo po najboljši karierni uvrstitvi, pač pa tudi po izjemnem nastopu v Davisovem pokalu proti Turčiji. Potem ko je Aljaž Bedene v Portorožu zmagal v obeh posamičnih dvobojih, je odločilno tretjo zmago priboril prav Nik, ki je višje uvrščenega Altuga Celikbileka premagal s 7:5 in 6:3, ter Sloveniji zagotovil obstanek v 2. Evro-afriški skupini. O borbi za ATP točke, ki so jih razvrednotila nova pravila za ITF turnirje, je bil Nik zelo neposreden: »Zagotovo je primarni cilj, da se kakovostno dvignem za igranje na turnirjih serije challenger. Nova pravila ITF so napredovanje delno onemogočila in spet sem nekje na meji med turnirji futures in challenger. Veliko igralcev je podpisalo peticijo za vrnitev starih pravil. Še čutim energijo za igranje, a priznam, da je vsako leto težje, saj igranje na tej ravni prinaša negativen finančni izkupiček.«

Nik Razboršek je na najmočnejšem slovenskem turnirju Zavarovalnica Sava Open opozoril nase že pred sedmimi leti, ko je kot 18-letnik odigral vrhunsko in prek kvalifikacij vstopil v glavni žreb. Tudi letos je igral dobro, a z 1:2 v nizih klonil proti Francozu Cornutu. »Moral bi zmagati, saj sem čutil, da sem fizično bolje pripravljen, a sem odigral dve slabi igri v 3. nizu in zaostanka nisem uspel nadoknaditi. Res škoda,« je bil razočaran v vročem Portorožu. Še lani je pošteno omajal favoriziranega nasprotnika, ko je po treh nizih klonil proti Dominiku Koepferju, taistemu Nemcu, ki je na letošnjem OP ZDA v osmini finala pošteno namučil Rusa Daniila Medvedeva, sicer tudi starega portoroškega znanca.

Generacija 1993 sicer ni pretirano super uspešna v svetu tenisa, kjer ob Japoncu Danielu, Špancu Baenu in Čehu Veselyu, še najbolj lahko izpostavimo Avstrijca Dominika Thiema, ki je sicer Nikov prijatelj. »Z Dominikom sva skupaj trenirala na Dunaju. Sicer pa nas, poleg tenisa, druži tudi nogomet. Oče moj je dejaven v futsalu že vrsto let. Bil je tudi selektor slovenske reprezentance, zato je tudi trener pri naših Fantazistih, kjer igrajo praktično vsi najboljši slovenski teniški igralci. Upam, da se bomo zbrali pri enem projektu, ki naj bi bil v Avstriji. Tam bi nastopili mi - Fantazisti, TFC team (Dominik Thiem), slovaška ekipa FC Fuzate (Kližan, Stakhovsky, Marchenko) in Jugo team (Lajovič, Džumhur),« z veseljem dodaja Razboršek.

Ob odhodu v Egipt želimo veliko dobrih točk in učinkovite igre vsem članom slovenske reprezentance, Niku pa, da bi s pomočjo priprav pri Anžetu Mačku (skrbi tudi za brata Dragič) ter sparingov s slovenskimi reprezentanti, uspel uloviti vlak, ki pelje neposredno na turnirje kakršen je v Portorožu.

Tekst: Gašper Bolhar, foto: Sportida
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.