prijava_e
Novica

Živa Falkner nadigrala Weroniko Baszak in se uvrstila v polfinale Cape Towna, Ana Lanišek polfinalistka v Zadru, Niki Polanec in Jaka Tomažin osvojila turnir dvojic v Zadru


bm


Živa Falkner je v četrtfinalu mladinskega turnirja ITF A ranga v Cape Townu v JAR nadigrala tretjo nosilko, 16-letno Poljakinjo Weroniko Baszak, 84. mladinko sveta in se prvič v karieri uvrstila v polfinale turnirja najmočnejšega ranga na mladinskem touru.

Živa je zmagala prepričljivo s 6-1 6-1 in Baszakovi zadala drugi poraz na zadnjih dvanajstih tekmah. Poljakinja je bila prejšnji teden finalistka turnirja 2. ranga v Stellenboschu v JAR. V polfinalu bo igrala s 1. nosilko, šele 14-letno Čehinjo Lindo Fruhvirtovo, 29. mladinko sveta.

Na turnirju Tennis Europe v Zadru zmagovito pot nadaljuje odlična Ana Lanišek. Štirinajstletnica iz Radomelj je nanizala še osmo zaporedno zmago na turnirjih TE do 14 let in se po zmagi na turnirju v Vrsarju prejšnji teden uvrstila najmanj v polfinale turnirja v Zadru. V četrtfinalu je s 6-2 6-1 premagala Hrvatico Doro Biondić.

Laniškova je na zadnjih osmih tekmah nasprotnicam skupaj oddala za manj kot tri nize iger, tako da je tudi v Zadru ena glavnih favoritinj za zmago.V polfinalu jo sicer čaka težka naloga oz. obračun s 1. nosilko turnirja Čehinjo Lucie Urbanovo, ki je tako kot Ana v odlični formi. Tudi Čehinja je dobila zadnjih osem obračunov in je prav tako zmagala na zadnjem turnirju na katerem je nastopila, a je bilo to že pred mesecem dni v Szekesfehervaru na Madžarskem.

Laniškova v paru z Mašo Viriant tudi ta teden naskakuje zmago na turnirju dvojic saj sta se naši igralki uvrstili v finale, kjer se bosta za drugi zaporedni naslov borili s Slovakinjama Karolino Krajmer in Bernadette. Michalikovo.

V posamični konkurenci so v četrtfinalu izgubili Jaka Tomažin, Žiga Švec in Anamari Žnuderl.

Na turnirju ITF 3. ranga v Mostarju je Noka Jurič v tretjem krogu
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.