Živa Falkner nadigrala Weroniko Baszak in se uvrstila v polfinale Cape Towna, Ana Lanišek polfinalistka v Zadru, Niki Polanec in Jaka Tomažin osvojila turnir dvojic v Zadru

Živa Falkner je v četrtfinalu mladinskega turnirja ITF A ranga v Cape Townu v JAR nadigrala tretjo nosilko, 16-letno Poljakinjo Weroniko Baszak, 84. mladinko sveta in se prvič v karieri uvrstila v polfinale turnirja najmočnejšega ranga na mladinskem touru.

Živa je zmagala prepričljivo s 6-1 6-1 in Baszakovi zadala drugi poraz na zadnjih dvanajstih tekmah. Poljakinja je bila prejšnji teden finalistka turnirja 2. ranga v Stellenboschu v JAR. V polfinalu bo igrala s 1. nosilko, šele 14-letno Čehinjo Lindo Fruhvirtovo, 29. mladinko sveta.

Na turnirju Tennis Europe v Zadru zmagovito pot nadaljuje odlična Ana Lanišek. Štirinajstletnica iz Radomelj je nanizala še osmo zaporedno zmago na turnirjih TE do 14 let in se po zmagi na turnirju v Vrsarju prejšnji teden uvrstila najmanj v polfinale turnirja v Zadru. V četrtfinalu je s 6-2 6-1 premagala Hrvatico Doro Biondić.

Laniškova je na zadnjih osmih tekmah nasprotnicam skupaj oddala za manj kot tri nize iger, tako da je tudi v Zadru ena glavnih favoritinj za zmago.V polfinalu jo sicer čaka težka naloga oz. obračun s 1. nosilko turnirja Čehinjo Lucie Urbanovo, ki je tako kot Ana v odlični formi. Tudi Čehinja je dobila zadnjih osem obračunov in je prav tako zmagala na zadnjem turnirju na katerem je nastopila, a je bilo to že pred mesecem dni v Szekesfehervaru na Madžarskem.

Laniškova v paru z Mašo Viriant tudi ta teden naskakuje zmago na turnirju dvojic saj sta se naši igralki uvrstili v finale, kjer se bosta za drugi zaporedni naslov borili s Slovakinjama Karolino Krajmer in Bernadette. Michalikovo.

V posamični konkurenci so v četrtfinalu izgubili Jaka Tomažin, Žiga Švec in Anamari Žnuderl.

Na turnirju ITF 3. ranga v Mostarju je Noka Jurič v tretjem krogu