prijava_e
Novica

Polona Hercog ponovno najvišje med Slovenkami na lestvici WTA


bm


Ženski tenis na svetovni teniški turneji WTA je v letošnjem letu izjemno nepredvidljiv saj smo na 18 turnirjih dobili 18 različnih zmagovalk in med te se je vpisala s svojo tretjo zmago v karieri tudi Polona Hercog. Ta po številu zmag na turnirjih WTA za eno zaostaja za Katarino Srebotnik, ki je v karieri zmagala štirikrat. Po en naslov sta v samostojni Sloveniji osvojili še Tina Pisnik in Maja Matevžič.

Polona Hercog je ta teden po daljšem obdobju ponovno prevzela primat med Slovenkami na lestvici WTA, kjer je trenutno na 64. mestu najvišje uvrščena slovenska igralka. S 67. mestom ji sledi Tamara Zidanšek, iz najboljše stoterice pa je izpadla Dalila Jakupović, ki je ta teden na 103. mestu. Do nove najvišje uvrstitve v karieri se je dokopala Kaja Juvan z dobrimi nastopi na Sardiniji. Ta teden je kot četrta Slovenka na 141. mestu. Na lestvici WTA najdemo še Nino Potočnik na 393., Nastjo Kolar na 394., Pio Čuk na 526., Manco Pislak na 740. in Veroniko Erjavec na 788. mestu.

Na moški teniški lestvici ATP slej kot prej ostaja na vrhu Aljaž Bedene, ki je 70. igralec sveta, sledi mu Blaž Kavčič na 231. mestu, Blaž Rola je na 255. mestu, četrti Slovenec na lestvici pa je Nik Razboršek na 596. mestu.

Foto: Facebook
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.