prijava_e
Novica

Pia Lovrič polfinalistka v Firencah, Živa Falkner po treh urah igre izgubila


bm


Pia Lovrič nadaljuje z odličnimi predstavami na turnirju ITF 2. ranga v Firencah. V četrtfinalu je igrala s tretjo nosilko, Španko Carloto Martinez Cirez, 54. mladinko sveta in prejšnji teden finalistko turnirja 2. ranga v Franciji. Lovričeva je po doblejnem nizu s 6-3 v drugem povedla s 5-3, nato pa popustila in nasprotnici dovolila, da jo ujame ter v nadaljevanju osvoji drugi niz v podaljšani igri. Po odigranih treh igrah v tretjem nizu, pri vodstvu Španke z 2-1 pa je Lovričeva zaigrala izjemno in do konca tretjega niza, ki se je končal s 6-2 nasprotnici oddala vsega štiri točke. V sijajnem teniškem ambientu, tekmo si je ogledalo več kot 100 ljubiteljev tenisa, je Pia slavila s 6-3 6-7 6-2 in se uvrstila v polfinale.

Odlično tekmo je odigrala tudi Živa Falkner, ki je na igrišču preživela tri ure, a na koncu morala premoč priznati drugi nosilki, Slovakinji Romani Cisovski, 55. mladinki sveta. Slovakinja je zmagala s 7-6(5) 7-5.

Lovričeva bo v polfinalu igrala z Italijanko Liso Pigato, 122. igralko lestvice ITF.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.