prijava_e
Novica

Aljaž Bedene v Budimpešti v drugi krog, Tamara Zidanšek izgubila v Carigradu, Katarina Srebotnik zmagala v slovenskem obračunu v Stuttgartu


bm


Aljaž Bedene se je iz Monte Carla preselil v Budimpešto, kjer je uspešno začel z nastopi na turnirju ATP serije 250. Zahteven obračun ga je čakal že v prvem krogu, v katerem se je srečal z Avstralcem Bernardom Tomićem, 73. igralcem lestvice ATP. Tudi Tomić je, tako kot Bedene, nastopil v Monte Carlu, kjer je v prvem krogu tesno, v treh nizih, izgubil z Rusom Andreyem Rublevim. Sicer pa je bil to njun drugi medsebojni obračun na turnirjih ATP. Prvega je leta 2016 na travi v Hertogenboschu dobil Avstralec, tokrat pa mu je z enako mero vrnil naš igralec. Aljaž je zmagal s 7-6(5) 6-4. V drugem krogu bo igral z Italijanom Matteom Berrettinijem, 55. igralcem lestvice ATP.

Po zelo dobrem nastopu in četrtfinalu na turnirju WTA v Bogoti je Tamara Zidanšek ta teden nastopila na turnirju WTA v Carigradu. Imela je zahtevno nalogo, saj je v prvem krogu igrala s šesto nosilko, 28-letno Hrvatico Petro Martić, 40. igralko lestvice WTA. Tudi Martićeva je prišla v Turčijo z dobro popotnico saj se je na zadnjem turnirju v Charlestonu uvrstila v polfinale. Zidanškova je tekmo dobro začela in v prvem nizu izkoristila slab servis Martičeve, ki je na drugi začetni udarec dobila samo štiri od štirinajstih točk. Servis ji je odvzela trikrat in ob dveh izgubljenih svojih servisih niz dobila s 6-3. V drugem nizu je Martićeva nivo igre bistveno dvignila in z dvema odvzemoma servisa Zidanškovi niz dobila s 6-1. Tretji niz je Tamara ponovno začela bolje, a v peti igri prvič izgubila servis, kar se ji je še enkrat zgodilo v deveti igri in Martićeva je tekmo dobila s 3-6 6-1 6-3 po dveh urah in treh minutah igre. Hrvatica je bila v seštevku točk boljša z 87-76.

Na turnirju WTA z nagradnim skladom 886.077 dolarjev v Stuttgartu med posameznicami nimamo več predstavnikov, saj je Dalila Jakupović izgubila uvodno srečanje kvalifikacij. So se pa v prvem krogu dvojic med seboj pomerile kar tri Slovenke. Dalila Jakupović in Andreja Klepač sta igrali skupaj, nasproti pa sta jima stali Katarina Srebotnik in Američanka Raquel Atawo. Slednji, četrti nosilki, sta zmagali s 6:4 in 6:4. Srebotnikova in Atawova se bosta v 2. krogu pomerili z zmagovalkama dvoboja med Rusinjo Anastasio Pavlyuchenkovo in Čehinjo Lucie Safarovo ter Ukrajinkama Lyudmylo in Nadiio Kichenok.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.