Mike Urbanija in Matic Špec v drugi krog, Pia Čuk uspešna v kvalifikacijah, konec za Blaža rolo, Anžeta Arha in Veroniko Erjavec

Na turnirjih ITF ta teden nastopa več slovenskih igralcev in igralk, ki so bili v uvodnih nastopih delno uspešni. Na turnirju v Tabarki (15.000 $) je Mike Urbanija v prvem krogu s 6-1 6-0 premagal Šveda Linusa Frosta.

Na turnirju ITF v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) nastopa Pia Čuk, ki je uspešno opravila s kvalifikacijami. Za uvrstitev v glavni turnir je morala odigrati eno tekmo in bila je uspešna. S 4-6 6-3 10-7 je premagala Američanko Chiaro Scholl (WTA 444, ITF 60) in se uvrstila v žreb glavnega turnirja.

Na turnirju ITF v Orange Parku na Floridi (15.000 $) je Matic Špec v prvem krogu igral z domačim povabljencem Juniorjem Alexandrom Orejem in zmagal s 6-1 6-1.

Konec pa je nastopov med posamezniki za Anžeta Arha v Cairu (15.000 $) in Veroniko Erjavec v Tabarki (15.000 $). Arh je izgubil odločilno tekmo kvalifikacij. S 7-5 5-7 10-7 ga je premagal Latvijec Arturs Lazdins. Erjavčeva je po trimesečni pavzi v prvem krogu turnirja v Tabarki s 4-6 3-6 izgubila z Romunko Ioano Gavrila.

Na turnirju v Cairu (15.000 $) bo nastopila še Nastja Kolar, v Tabarki pa Nik Razboršek.

V mehiškem Sam Luis Potosiiju je na ATP Challengerju (54.160 $) nastopil Blaž Rola. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil Argentinec Facundo Mena, 467. igralec lestvice ATP. Argentinec je bil boljši in je zmagal s 6-2 6-4.