prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek v drugi krog Charlestona, Dalila Jakupović napredovala v Monterreyu; v dvojicah zmaga za Katarino Srebotnik in poraz za Jakupovićevo


bm


Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović ta teden zastopata slovenske barve na največjih ženskih profesionalnih turnirjih v ameriškem Charlestonu in mehiškem Monterreyu.

Tamara Zidanšek, ta teden je na 65. mestu ženske svetovne teniške lestvice je v prvem krogu turnirja v Charlestonu (823.000 $), ki se igra na zelenem pesku, po uri in pol igre z 1-6 6-2 6-0 premagala Nemko Anno Leno Friedsam, trenutno 674. igralko lestvice WTA, leta 2016 pa 45. igralko sveta. Tamara je začela slabo in prvi niz gladko izgubila, nato pa je iz igre v igro igrala bolje, predvsem pa bolj zanesljivo, številne napake pa je začela delati Nemka, ki se je v tretjem nizu povsem izgubila in ostala brez dobljene igre.

Nasprotnico v drugem krogu bo Tamara dobila v torek. Bo pa to zmagovalka srečanja med Avstralko Ajlo Tomljanović in Poljakinjo Magdo Linette.

Na turnirju v Monterreyu, ki ima nagradni sklad 250.000 $ je nastopila Dalila Jakupović. Jakupovićeva je ta teden na lestvici WTA izgubila 12 mest in zdrsnila na 90. mesto. Žreb ji je bil naklonjen saj je v prvem krogu igrala s 136. igralko lestvice WTA, Britanko Harriet Dart. Jakupovićeva je zaigrala dobro, nasprotnici šestkrat odvzela začetni udarec in brez težav napredovala v drugi krog. Tu jo čaka obračun s šesto nosilko, leta 2016 finalistko turnirja v Monterreyu, 33-letno Belgijko Kirsten Flipkens. Flipkensova na lestvici WTA zseda 58. mesto in se bo z Dalilo pomerila drugič v karieri. Prvi medsebojni obračun sta igralki odigrali letos v Hobartu, kjer je bila na trdi podlagi v dveh tesnih nizih boljša Belgijka.

Nastope v konkurenci dvoijic je v Charlestonu z zmago začela Katarina Srebotnik. Z Američanko Raquel Ataeo sta v prvem krogu s 6-2 6-1 premagali Švicarko Belindo Benčić in Čehinjo Kristyno Pliskovo. Ni pa se izšlo Dalili Jakupović, ki je s soigralko Laro Arruabarrena iz Španije izgubila uvodno srerčanje dvojic z mehiško brazilsko navezo Giuliana Olmos in Luisa Stefani. Slednji sta bili boljši s 6-3 7-5.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.