prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek v drugi krog Charlestona, Dalila Jakupović napredovala v Monterreyu; v dvojicah zmaga za Katarino Srebotnik in poraz za Jakupovićevo


bm


Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović ta teden zastopata slovenske barve na največjih ženskih profesionalnih turnirjih v ameriškem Charlestonu in mehiškem Monterreyu.

Tamara Zidanšek, ta teden je na 65. mestu ženske svetovne teniške lestvice je v prvem krogu turnirja v Charlestonu (823.000 $), ki se igra na zelenem pesku, po uri in pol igre z 1-6 6-2 6-0 premagala Nemko Anno Leno Friedsam, trenutno 674. igralko lestvice WTA, leta 2016 pa 45. igralko sveta. Tamara je začela slabo in prvi niz gladko izgubila, nato pa je iz igre v igro igrala bolje, predvsem pa bolj zanesljivo, številne napake pa je začela delati Nemka, ki se je v tretjem nizu povsem izgubila in ostala brez dobljene igre.

Nasprotnico v drugem krogu bo Tamara dobila v torek. Bo pa to zmagovalka srečanja med Avstralko Ajlo Tomljanović in Poljakinjo Magdo Linette.

Na turnirju v Monterreyu, ki ima nagradni sklad 250.000 $ je nastopila Dalila Jakupović. Jakupovićeva je ta teden na lestvici WTA izgubila 12 mest in zdrsnila na 90. mesto. Žreb ji je bil naklonjen saj je v prvem krogu igrala s 136. igralko lestvice WTA, Britanko Harriet Dart. Jakupovićeva je zaigrala dobro, nasprotnici šestkrat odvzela začetni udarec in brez težav napredovala v drugi krog. Tu jo čaka obračun s šesto nosilko, leta 2016 finalistko turnirja v Monterreyu, 33-letno Belgijko Kirsten Flipkens. Flipkensova na lestvici WTA zseda 58. mesto in se bo z Dalilo pomerila drugič v karieri. Prvi medsebojni obračun sta igralki odigrali letos v Hobartu, kjer je bila na trdi podlagi v dveh tesnih nizih boljša Belgijka.

Nastope v konkurenci dvoijic je v Charlestonu z zmago začela Katarina Srebotnik. Z Američanko Raquel Ataeo sta v prvem krogu s 6-2 6-1 premagali Švicarko Belindo Benčić in Čehinjo Kristyno Pliskovo. Ni pa se izšlo Dalili Jakupović, ki je s soigralko Laro Arruabarrena iz Španije izgubila uvodno srerčanje dvojic z mehiško brazilsko navezo Giuliana Olmos in Luisa Stefani. Slednji sta bili boljši s 6-3 7-5.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.