prijava_e
Novica

Pia Lovrič v finale na turnirju ITF v Firencah; mladinci in mladinke zaenkrat dokaj uspešni v kvalifikacijah Piestanya in Subotice


bm


Pia Lovrič navdušuje s teniškimi predstavami na turnirju ITF drugega ranga v Firencah. S še eno zmago se je uvrstila v finale in se bo borila za prvi naslov v karieri na turnirjih ITF. Kot osma nosilka turnirja je v polfinalu s 7-5 7-5 premagala leto dni mlajšo domačinko Liso Pigato, ki je na lestvici ITF uvrščena 27 mest za Pio, na 119. mesto, v začetku aprila pa je bila polfinalistka na turnirju prvega ranga v Vrsarju.

Lovričeva bo četrtič v karieri naskakovala zmago na turnirju ITF. Doslej je trikrat nastopila v finalu in trikrat izgubila, vse tri finalne obračune je odigrala na turnirjih 4. ranga. V finalu bo v ponedeljek ob 14.30 uri igrala z Italijanko, 17-letno Saro Ziodato, 103. mladinko sveta. Slednja je januarja letos osvojila turnir 2. ranga na trdi podlagi v Ukrajini, v Vrsarju pa se je na pesku v začetku aprila, tako kot Lovričeva, uvrstila v četrtfinale. Obe igralki sta na zadnji desetih srečanjih na pesku dosegli po osem zmag in doživeli dva poraza.

S kvalifikacijskimi nastopi pa so na turnirjih ITF v Piestanyu in Subotici začeli še nekateri naši mladinci in mladinke.

V Piestnayu na Slovaškem, kjer poteka turnir 2. ranga, v kvalifikacijah zaenkrat uspešno igrata Matic Dimic in Blaž Vidovič. Oba sta se uvrstila v zadnji krog kvalifikacij. V glavnem turnirju sta prijavljena Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič pri fantih, pri dekletih pa Pia Lovrič, Živa Falkner in Maja Makorič

Še nekaj več naših igralk in igralcev je na turnirju 5. ranga v Subotici. Tu so v kvalifikacijah nastopili Gal Emeršič Potočnik, Aljaž Kirbiš, Aljaž Jeran, Klemen Tašner, Tilen Kovač in Maj Premzl. Slednji se je edini prebil v zadnji krog, kjer pa je z 1-6 2-6 izgubil s Slovakom Janom Pucalko. Precej bolje je šlo dekletom, saj so se skozi kvalifikacije v glavni turnir uvrstile Pia Marija Rebec, Brina Šulin, Annika Planinšek in Petja Drame.

V glavnem turnirju sta pri fantih prijavljena Miha Vetrih in Marko Kovačevič, pri dekletih pa sta v glavni turnir neposredno uvrščeni Tara Gorinšek in Tara Katarina Milić.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.