prijava_e
Novica

Na praznični dan številni slovenski nastopi na mednarodnih turnirjih


bm


Športniki tudi v prazničnih dneh ne počivajo. Danes bodo na različnih koncih sveta nastopili tako člani in članice kot mladinci in mladinke.

Tamara Zidanšek in Polona Hercog se bosta za napredovanje v četrtfinale borili na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Maroku. Zidanškova bo ob 13.30 uri igrala z belgijsko kvalifikantko Ysaline Bonaventure, Hercogova približno uro kasneje s Švedinjo Rebecco Peterson. Glede na trenutno formo naših igralk pričakujemo obe v četrtfinalu.

Kaja Juvan bo okrog 20.30 ure nastopila na turnirju ITF WTT z nagradnim skladom 100.000 $ v ameriškem Charlestonu. Njena nasprotnica bo, po novem, srečna poraženka, Avstralka Abbie Myers, 267. igralka lestvice WTA.

Zmagovalni pohod bo v Puerto Vallarti na ATP Challengerju (135,400 $) poskušal nadaljevati Blaž Rola, katerega v četrtek čaka težek obračun s 3. nosilcem Petrom Polanskym, 127. igralcem lestvice ATP.

Na turnirju ITF WTT v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) bo ob 14.30 nastopila Nina Potočnik, ki bo igrala z madžarsko kvalifikantko Adrienn Nagy. Zadnja od naših članic bo danes ob 12.15 uri v Antalyi (15.000 $) v igri Manca Pislak. Igrala bo s kvalifikantko iz Švice, Corino Mader.

Na moškem turnirju ITF WTT v Kairu bo ob 14.30 nastopil Anže Arh. Igral bo s sedmim nosilcem, Srbom Markom Tepavcem.

Na mladinskem turnirju 2. ranga v italijanskem Salsomaggioreju bo v igri Živa Falkner, na turnirju 5. ranga v Abidjanu na Slonokoščeni obali bo nastopila Nika Strašek, v Subotici na mladinskem turnirju enakega ranga pa Bor Artnak, Miha Vetrih Petja Drame, Alja Belinger in Tara Gorinšek.

V Čakovcu se bodo v zadnjem krogu RR turnirja TE do 12 let za preboj v četrtfinale borili Matic Hribar, Paolo Angeli, Žiga Šeško, Luka Petrovič, Nino Govedič, Nala Kovačič, Zala Vnuk, Eva Cikajlo in Beti Butina Jazbec.

Na fotografiji :najštevilčnejša je zasedba v Čakovcu
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.