prijava_e
Novica

Polona Hercog polfinalistka turnirja WTA v Luganu


bm


Ob začetku peščene sezone je formo očitno našla Polona Hercog, ki odlično igra na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Luganu.

V četrtfinalu je v uri in šestindvajsetih minutah premagala 21-letno Rusinjo Veroniko Kudermetovo, na lestvici WTA uvrščeno šest mest pred Polono. Hercogova je bila prepričljivo boljša in je slavila s 6-4 6-1 pri čemer je osvojila kar 20 točk več od nasprotnice (67-47). Kudermetovi je petkrat odvzela servis, sama ga je ob štirih dvojnih napakah izgubila dvakrat. Polona je skupaj na svoj servis osvojila zavidljivih 65 % točk, pri čemer je na prvi servis izgubila samo pet točk. V polfinalu bo igrala z 22-letno Francozinjo Fiono Ferro, 108. igralko lestvice WTA s čemer se ji odpira lepa priložnost za uvrstitev v finale oz. zmago na turnirju. Fiona Ferro je na turnirju v Miamiju v prvem krogu izgubila z našo Dalilo Jakupović, v Luganu pa je na poti do polfinala premagala Mandy Minella, Alison Van Uytvanck in Stefanie Vogele.

"Današnja tekma je bila s psihološkega vidika po dveh velikih dvobojih v prvem in drugem krogu malo zahtevnejša. Dvoboj prvega kroga sem odigrala idealno. Zdi se mi, da sem igrala res dober tenis, bila sem pogumna. Enako tudi v drugem krogu proti Cirstei, kjer sem se izvlekla iz skoraj nemogočega položaja," je nastope v Švici za STA opisala Hercogova.

"Danes sem mogoče čutila malo več živčnosti, tako da mi ni uspelo igrati tako, kot na prvih dveh dvobojih. Nič ne de. Včasih je treba zmagati 'grdo', da se lahko gre naprej. Z rezultatom sem zadovoljna, ampak vem, da imam pri sami igri še veliko rezerve.
Vsekakor mi je dvoboj proti Simoni Halep dal odskočno desko za naprej. Videla sem, da lahko enakovredno igram z najboljšimi, da imam tudi velike možnosti premagati igralke iz najboljše deseterice. Definitivno mi je ta dvoboj dal veliko samozavesti, ki mi zdaj pride prav," je še povedala Hercogova.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.