Mladinci in mladinke še naprej uspešno nastopajo v Novem Sadu in Vinkovcih

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let še naprej odlično igrajo igralci in igralke iz Maribora. V četrtfinale so se uvrstili Sebastian Dominko, Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame. Izpadla je Annika Planinšek.

Dominko je v tretjem krogu s 7-6(3) 6-1 premagal sedmega nosilca, Romuna Razvana Aghiona, Emeršič Potočnik s 6-4 4-6 6-1 14. nosilca iz Srbije Nikolo Jovanovića, Drametova pa s 6-3 6-3 dvanajsto nosilko, Madžarko Anno Kantor.

Danes so v četrtfinalu konkurence dvojic nastopili Maj Premzl, Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik pri fantih ter Annika Planinšek in Petja Drame pri dekletih. Dominko in Emeršič Potočnik sta s 7-6(9) 6-1 premagala Nemca Dina Karahodžo in Srba Luko Kurtovića in se uvrstila v polfinale. Maj Premzl je bil s soigralcem poražen. Uspešni sta bili tudi Planinškova in Drametova. S 6-2 6-3 sta izločili drugi nosilki Mio Marjanović in Andreo Obradović in tudi oni sta napredovali v polfinale.

Na turnirju TE do 14 let v Vinkovcih je četrtfinalist Matic Križnik, ki je s 6-1 6-4 premagal Nemca Sergeja Topića, izgubil pa je Jaka Tomažin od katerega je bil s 6-3 6-2 boljši drugi nosilec, Hrvat Antonio Voljavec. Med deklicami sta se v četrtfinale uvrstili Ana Lanišek, ki je s 6-1 6-2 izločila Poljakinjo Olivio Bergler in Ula Jamar, ki je bila s 6-2 6-1 boljša od 5. nosilke, Romunke Isabelle Gabriele Turturea.

V konkurenci dvojic sta polfinalistki Ivona Ahčan in Maša Viriant, ki sta v polfinale napredovali po predaji Eve Muller Uhan in njene soigralke Nore Knežević iz Hrvaške.