prijava_e
Novica

Mladinci in mladinke še naprej uspešno nastopajo v Novem Sadu in Vinkovcih


bm


Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let še naprej odlično igrajo igralci in igralke iz Maribora. V četrtfinale so se uvrstili Sebastian Dominko, Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame. Izpadla je Annika Planinšek.

Dominko je v tretjem krogu s 7-6(3) 6-1 premagal sedmega nosilca, Romuna Razvana Aghiona, Emeršič Potočnik s 6-4 4-6 6-1 14. nosilca iz Srbije Nikolo Jovanovića, Drametova pa s 6-3 6-3 dvanajsto nosilko, Madžarko Anno Kantor.

Danes so v četrtfinalu konkurence dvojic nastopili Maj Premzl, Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik pri fantih ter Annika Planinšek in Petja Drame pri dekletih. Dominko in Emeršič Potočnik sta s 7-6(9) 6-1 premagala Nemca Dina Karahodžo in Srba Luko Kurtovića in se uvrstila v polfinale. Maj Premzl je bil s soigralcem poražen. Uspešni sta bili tudi Planinškova in Drametova. S 6-2 6-3 sta izločili drugi nosilki Mio Marjanović in Andreo Obradović in tudi oni sta napredovali v polfinale.

Na turnirju TE do 14 let v Vinkovcih je četrtfinalist Matic Križnik, ki je s 6-1 6-4 premagal Nemca Sergeja Topića, izgubil pa je Jaka Tomažin od katerega je bil s 6-3 6-2 boljši drugi nosilec, Hrvat Antonio Voljavec. Med deklicami sta se v četrtfinale uvrstili Ana Lanišek, ki je s 6-1 6-2 izločila Poljakinjo Olivio Bergler in Ula Jamar, ki je bila s 6-2 6-1 boljša od 5. nosilke, Romunke Isabelle Gabriele Turturea.

V konkurenci dvojic sta polfinalistki Ivona Ahčan in Maša Viriant, ki sta v polfinale napredovali po predaji Eve Muller Uhan in njene soigralke Nore Knežević iz Hrvaške.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.