prijava_e
Novica

Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame polfinalista v Novem Sadu, Ula Jamar polfinalistka v Vinkovcih


bm


Na turnirju Tennis Europe 2. ranga v starostni kategoriji do 16 let v Novem Sadu sta se Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame uvrstila v polfinale.

Emeršič Potočnik je v četrtfinale s 6-2 6-4 premagal Srba Nikolo Zekića in s tem nadaljuje zmagoviti niz saj je v zadnjih dvanajstih obračunih odšel iz igrišča kot zmagovalec kar desetkrat. V polfinalu bo igral z 2. nosilcem, Slovakom Benjaminom Privaro.

Izvrstno nastopa tudi Petja Drame, ki se je v polfinale turnirja deklet uvrstila po zmagi s 6-4 6-3 nad Romunko Floriano Popovici. Petja bo v polfinalu igrala s štirinajstletno romunsko vrstnico Anco Alexio Todoni

Oba sta danes nastopila še v polfinalu konkurence dvojic in sicer Gal v paru s Sebastianom Dominko, Petja pa v paru z Anniko Planinšek. Oba naša para sta bila uspešna in sta se uvrstila v finale. Dominko in Emeršič Potočnik sta s 6-4 6-1 premagala Srba Filipa Mandovića in Nikolo Zekića, Drametova in Planinškova pa sta bili s 6-2 6-3 boljši od Hrvatice Eme Bubalo in Srbkinje Nede Milenković.

Dominko je danes izpadel v četrtfinalu posamične konkurence, kjer ga je s 7-6 (3) 7-6(4) premagal četrti nosilec Branko Djurić iz Srbije.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Vinkovcih je Matic Križnik v četrtfinalu s 4-6 0-6 izgubil s Francozom Leom Cohenom Bacriem. Pri dekletih bo v polfinalu nastopila Ula Jamar, kateri je Madžarka Kitti Molnar četrtfinalno srečanje predala brez boja. Izgubila je Ana Lanišek. S 3-6 6-1 6-2 jo je izločila Hrvatica Nora Knežević.

V konkurenci dvojic sta polfinalno srečanje izgubili Ivona Ahčan in Maša Viriant. S 7-6(4) 6-4 sta ju izločili Srbkinji Jovana Grujić in Andjela Lazarević.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.