prijava_e
Novica

Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko osvojila turnir dvojic v Novem Sadu


bm


Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Novem Sadu sta v polfinalu posamične konkurence nastopila Petja Drame in Gal Emeršič Potočnik, a sta oba doživela poraz.

Petjo Drame je s 6-4 6-4 premagala Romunka Anca Alexia Todoni, Gal Emeršič Potočnik pa je s 6-4 6-3 premagal drugi nosilec, Slovak Peter Benjamin Privara.

V soboto smo v Novem Sadu spremljali še dva finalna slovenska nastopa igralcev in igralk ŽTK Maribor v konkurenci dvojic, ki sta se končala s polovičnim slovenskim uspehom. Pri fantih sta se za nov naslov na turnirjih TE borila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko, pri dekletih pa sta zmago naskakovali Petja Drame s soigralko Anniko Planinšek.

Uspešnješa sta bila Emeršič Potočnik in Dominko, ki sta zdaj že zelo dobro uigrana dvojica, kar sta z osvojitvijo naslova in zmago 6-7(4) 6-4 10-6 nad češko-slovaško kombinacijo Lukas Janousek in Peter Nad.

Drametovi in Planinškovi se tokrat v finalu ni izšlo. S 6-2 6-3 sta ju premagali Romunki Anca Alexia Todoni in Floriana Popovici.

Vsekakor pa je za našimi igralci in igralkami nov uspešen teden na mednarodni sceni in potrditev, da je nadarjena generacija igralcev in igralk ŽTK Maribor na pravi poti proti vidnejšim uspehom v prihodnosti.

Gal Emeršič Potočnik ima letos izjemno staistiko na turnirjih Tennis Europe do 16 let saj je na štirih turnirjih zabeležil petnajst zmag in tri poraze, pri čemer je en turnir osvojil, po enkrat pa s eje ustavil v finalu, četrtfinale in polfinalu. Še boljše mu gre v paru s Sebastianom Domnkom v konkurenci dvojic. Letos sta na štirih turnirjih dosegla dvanajst zmag in zabeležiola dva poraza pri čemer sta osvojila dva turnirja, še po enkrat sta bila finalista in polfinalista.

Tudi za leto dni mlajšo Petjo Drame je odlična sezona na turnirjih TE saj je na štirih turnirjih dosegla enajst zmag in doživela štiri poraze, pri čemer se je dvakrat uvrstila v polfinale, dvakrat pa je bhila četrtfinalistka. V konkurenci dvojic je nastopila z različnimi nasprotnicami in na štirih turnirjih osvojila dva naslova, še enkrat je bila finalistka in polfinalistka, razmerje zmag in porazov pa ima trenutno 10-2.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.