prijava_e
Novica

Pia Čuk po treh urah in pol v drugi krog Sardinije, uspešna tudi Nik Razboršek in Nastja Kolar


bm


Izjemno delo je danes na Sardiniji na turnriju z nagradnim skladom 25.000 $ opravila Pia Čuk. V teniškem trillerju je po treh urah in pol igre in potem, ko je rešila eno meč žogo, premagala 23-letno Nemko Julyette Steur, 730. igralko lestvice WTA in 30. igralko lestice ITF WTT.

V izenačenem srečanju v katerem je bila borbena Litijanka na koncu boljša za štiri točke (130-126) sta igralki dosegli po šest brejkov, Pia pa je bila boljša predvsem pri izkoristku drugega servisa (61 %). Nasprotnica je bila le 38 % uspešna. Prav zaradi tega si je Pia priigrala 16 brejk priložnosti, nasprotnica le sedem. V odločilnem tie-breaku tretjega niza je Nemka povedla s 4-2, pri izidu 6-5 pa je imela meč žogo. Pia jo je ubranila, nato pa dobila obe naslednji točki, s tem pa niz in srečanje. V letošnjem letu je kar šestkrat igrala podaljšano igro v odločilnem nizu in kar petkrat je bila uspešna.

Še dve slovenski zmagi smo spremljali danes. Na turnirju ITF WTT v Tabarki (15.000 $) je Nik Razboršek v prvem krogu s 6-4 7-5 premagal estonskega kvalifikanta Kristjana Tamma in se bo v drugem pomeril z Argentincem Francom Emanuelom Egeo.

Po sedmih zaporednih porazih, šestih v prvih krogih turnirjev ITF, je bila danes v prvem krogu turnirja v Kairu (15.000 $) uspešna Nastja Kolar. Kolarjeva je prva nosilka turnirja, v uvodnem nastopu pa je s 6-2 6-1 ugnala Japonko Yuko Hosoki. V drugem krogu bo igrala z egiptovsko kvalifikantko Amiro Badawi.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.