prijava_e
Novica

Petja Drame in Tara Gorinšek četrtfinalistki v Subotici, v Piestanyu zmaga za Živo Falkner in Majo Makorič, Nika Strašek v četrtfinalu Abidjana


bm


Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Subotici izvrstno igrata 14-letna Mariborčanka Petja Drame in dve leti starejša Tara Gorinšek. Drametova je po treh kvalifikacijskih dosegla še drugo zmago v glavnem turnirju in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-0 premagala 7. nosilko, Bolgarko Viktorio Velevo. Zdaj jo čaka obračun s 3. nosilko Saro Suchankovo iz Slovaške. Tara Gorinšek, ki je 5. nosilka, je v drugem krogu s 6-3 6-3 premagala Italijanko Carlotto Mencaglia in bo v četrtfinalu igrala s 1. nosilko, Madžarko Luco Janosi. V drugem krogu sta izgubili kvalifikantka Brina Šulin in Tara Katarina Milić. Šulinovo je s 6-3 6-2 premagala Tijana Sretenović iz Srbije, od Milićeve je bila s 7-6(2) 6-0 boljša Hrvatica Mia Rae Vican.

Na turnirju 2. ranga v Piestanyu sta v konkurenci ostali le še dekleti. Še drugič je zmagala Maja Makorič, ki je s 6-4 6-3 premagala 14. nosilko, Rusinjo Alino Lebedovo (Itf 206). V uvodnem nastopu je bila uspešna tudi 16. nosilka Živa Falkner, ki je s 6-1 6-3 ugnala Slovaško kvalifikantko Natalijo Schwarcovo. Obe sta se uvrstili v osmino finala.

Tako v Subotici, kot v Piestanyu pa so z nastopi končali fnatje. V Subotici je v tretjem krogu izpadel Miha Vetrih. S 6-2 6-1 ga je premagal 2. nosilec, Belgijec Noah Martens. V Piestanyu je v drugem krogu izgubil kvalifikant Blaž Vidovič. S 6-4 6-1 ga je izločil 10. nosilec Nikita Kashirin.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Zagrebu pri dečkih nimamo več predstavnikov, saj so v drugem krogu izgubili Matic Križnik, Jaka Tomažin in Luka Videnovič.

Bolje gre dekletom, ki se bodo boriula za nastop v četrtfinalu. V drugem krogu je Maša Viriant s 6-4 6-3 premagala Hrvatico Noro Knežević, Ana Lanišek s 6-3 6-4 Hrvatico Teno Rajki, Eva Muller Uhan pa s 6-2 5-7 6-1 Švedinjo Amino Kadić.

Na turnirju ITF 5. ranga v Abidjanu se je Nika Strašek v uvodnem nastopu, v osmini finala, pomerila z Aichato Keita iz Malija. Zmagala je s 6-4 6-0 in se uvrstila v četrtfinale. Tu bo igrala z drugo nosilko, Francozinjo Selyo Rakki.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.