Petja Drame in Tara Gorinšek četrtfinalistki v Subotici, v Piestanyu zmaga za Živo Falkner in Majo Makorič, Nika Strašek v četrtfinalu Abidjana

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Subotici izvrstno igrata 14-letna Mariborčanka Petja Drame in dve leti starejša Tara Gorinšek. Drametova je po treh kvalifikacijskih dosegla še drugo zmago v glavnem turnirju in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-0 premagala 7. nosilko, Bolgarko Viktorio Velevo. Zdaj jo čaka obračun s 3. nosilko Saro Suchankovo iz Slovaške. Tara Gorinšek, ki je 5. nosilka, je v drugem krogu s 6-3 6-3 premagala Italijanko Carlotto Mencaglia in bo v četrtfinalu igrala s 1. nosilko, Madžarko Luco Janosi. V drugem krogu sta izgubili kvalifikantka Brina Šulin in Tara Katarina Milić. Šulinovo je s 6-3 6-2 premagala Tijana Sretenović iz Srbije, od Milićeve je bila s 7-6(2) 6-0 boljša Hrvatica Mia Rae Vican.

Na turnirju 2. ranga v Piestanyu sta v konkurenci ostali le še dekleti. Še drugič je zmagala Maja Makorič, ki je s 6-4 6-3 premagala 14. nosilko, Rusinjo Alino Lebedovo (Itf 206). V uvodnem nastopu je bila uspešna tudi 16. nosilka Živa Falkner, ki je s 6-1 6-3 ugnala Slovaško kvalifikantko Natalijo Schwarcovo. Obe sta se uvrstili v osmino finala.

Tako v Subotici, kot v Piestanyu pa so z nastopi končali fnatje. V Subotici je v tretjem krogu izpadel Miha Vetrih. S 6-2 6-1 ga je premagal 2. nosilec, Belgijec Noah Martens. V Piestanyu je v drugem krogu izgubil kvalifikant Blaž Vidovič. S 6-4 6-1 ga je izločil 10. nosilec Nikita Kashirin.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Zagrebu pri dečkih nimamo več predstavnikov, saj so v drugem krogu izgubili Matic Križnik, Jaka Tomažin in Luka Videnovič.

Bolje gre dekletom, ki se bodo boriula za nastop v četrtfinalu. V drugem krogu je Maša Viriant s 6-4 6-3 premagala Hrvatico Noro Knežević, Ana Lanišek s 6-3 6-4 Hrvatico Teno Rajki, Eva Muller Uhan pa s 6-2 5-7 6-1 Švedinjo Amino Kadić.

Na turnirju ITF 5. ranga v Abidjanu se je Nika Strašek v uvodnem nastopu, v osmini finala, pomerila z Aichato Keita iz Malija. Zmagala je s 6-4 6-0 in se uvrstila v četrtfinale. Tu bo igrala z drugo nosilko, Francozinjo Selyo Rakki.