Polona Hercog čez drugo nosilko, Aljaž Bedene tesno izgubil; Tamara Zidanšek v Bogoti v sredo

Trije od štirih slovenski predstavnikov, ki sodijo v elitno stoterico teniških igralk in igralcev sveta ta teden igrajo na turnirjih serije ATP in WTA.

Aljaž Bedene, 68. igralec sveta je nastopil na turnirju v maroškem Marakešu serije ATP 250 z nagradnim skladom 586.000 $. V prvem krogu je igral igral s Francozom Benoitom Pairom, 69. igralcem lestvice ATP in po ogorčenem boju izgubil s 6-3 4-6 5-7.

Na WTA turnirju v švicarskem Luganu z nagradnim skladom 250.000 $ je odlično nastopila Polona Hercog, 89. igralka lestvice WTA. V prvem krogu se je merila z 2. nosilko, Španko Carlo Suarez Navarro, 27. igralko lestvice WTA in slavila s 3-6 6-3 6-4. V drugem igra z Romunko, 29-letno Sorano Cirstea, 105. igralko lestvice WTA. Romunka je prvi niz dobila s 6-3 v drugem pa vodi Hercogova s 3-2. Tekma je zaradi dežja prekinjena.

Na turnirju v Bogoti, tudi ta ima nagradni sklad 250.000 $ bo nastopila Tamara Zidanšek, ta teden na 65. mestu lestvice WTA. Tamara je 5. nosilka, v prvem krogu bo igrala z Rusinjo Irino Kromachevo, 137. tenisačico sveta. Morala bi nastopi v torek, a so se tekme zavlekle, tako da je organizatorje prehitel mrak in tekma je prestavljena na sredo.

V Bogoti je bila prijavljena in v žrebu tudi Dalila Jakupović, a je nastop zaradi težav z očesom, kot je razbrati iz uradne spletne strani, odpovedala.