prijava_e
Novica

Nika Strašek runner up na turnirju ITF v Abidjanu, mladinci in mladinke že začeli s kvalifikacijami prihodnjega tedna


bm


Nika Strašek, 15-letna Ptujčanka, se je na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Abidjanu na Slonokoščeni obali uvrstila v finale, tu pa morala premoč priznati 1. nosilki, 16-letni Francozinji Astrid Cirotte (Itf 618). Ta je bila v finalu boljša s 6-3 6-1. Za Niko je to prvi finale v karieri, osvojene točke pa ji bodo na lestvici ITF, na kateri je trenutno na 1646. mestu, prinesele napredovanje za okrog 600 mest, tako da se bo približala prvi tisočerici mladink sveta.

Straškova ostaja v Abidjanu tudi prihodnji teden, ko bo nastopila na še enem turnirju ITF 5. ranga.

Prihodnji teden bo poleg Nike nastopalo še nekaj naših mladink in mladincev. Na turnirju ITF 2. ranga v italijanskem Salsomaggioreju bo nastopila Živa Falkner. Na turnirju 5. ranga v Nišu so pri fantih prijavljeni Miha Vetrih, Marko Kovačevič, Aljaž Jeran, Maj Premzl in Aljaž Kirbiš. Nastope v kvalifikacijah je dobro začel Bor Artnak, ki je dosegel dve zmagi, za uvrstitev v glavni turnir pa potrebuje še eno. Pri dekletih so prijavljene Tara Gorinšek, Alja Belinger in Brina Šulin, v kvalifikacijah pa nastopajo Pia Marija Rebec, Jelena Kovačevič in Petja Drame. Slednja je v prvem krogu zmagala, ostali dve sta bili prosti.

Najmlajši bodo nastopali na turnirju TE do 12 let v Čakovcu. V glavnem turnirju sta pri dečkih prijavljena Marko Retelj in Žiga Šeško, v kvalifikacijah pa so z nastopu uspešno začeli Nino Govedič, Matic Hribar, Paolo Angeli in Luka Petrovič, ki so zmagali v prvem krogu. Pri deklicah sta v glavnem turnirju prijavljeni Nala Kovačič in Eva Cikajlo, v kvalifikacijah sta bili v prvem krogu uspešni Zala Vnuk in Beti Butina Jazbec.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.