Nika Radišič do prvega naslova na turnirjih ITF v karieri

Kar dve slovenski igralki se danes borita za naslov na turnirjih ITF WTT.

Prvega naslova na profesionalnih turnirjih ITF se v Antalyi (W15) veseli 18-letna Primorka Nika Radišič. Letos je nastopila na petih turnirjih in zabeležila sedem zmag in štiri poraze, najboljšo uvrstitev pa je dosegla prejšnji teden s četrtfinalom. Ta teden je šla prvič do konca in v finalu turnirja v Antalye premagala odlično vrstnico iz Japonske, drugo nosilko turnirja, Yuki Naito, (WTA 622, ITF 150). Japonka je v odlični formi, sa je letos v Antalyi že osvojila turnir W15, še dvakrat je bila finalistka, nazadnje pred štirinajstimi dnevi. Leta 2018 je bila 10. mladinka sveta.

Tokrat je bila Nika boljša s 6-3 4-6 7-6(5). Za zmago je potrebovala dve uri in pol. Obe igralki sta dobro servirali, vsaka pa po štirikrat izgubili svoj začetni udarec. V prvem nizu je edini brejk v četrti igri dosegla Nika, v drugem nizu je z brejkom v deseti igri do odločilne prednosti prišla japonka, v tretjem nizu pa je bolje začela Nika, ki je z brejkoma v prvi in peti igri povedla s 4-1, a nato dovolila Yuki, da izid z brejkoma v šesti in deseti igri izenači na 5-5. Tudi naslednji dve igri sta pripadli branilki, v podaljšani igri tretjega niza pa je Japonka vodila s 3-2 in 4-3, v zaključku pa je bila Nika boilj zbrana in je zasluženo osvojila podaljšano igro na pet s tem pa tretji niz in srečanje.

Sicer pa je bila Radišičeva doslej na turnirjih W15 dvakrat polfinalistka, na lestvici ITF WTT pa trenutno kot četrta Slovenka zaseda 220. mesto, ki ga bo ob spremembi lestvice znatno izboljšala. br>
Čestitamo!