prijava_e
Novica

Bor Artnak, Miha Vetrih in Petja Drame uspešni v Nišu; v Čakovcu naši še igrajo v RR turnirju


bm


Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Nišu sta bila v prvem krogu glavnega turnirja pri fantih uspešna kvalifikant Bor Artnak in Miha Vetrih. Artnak je trem kvalifikacijskim zmagam dodal še zmago v glavnem turnirju, kjer je še enkrat povsem gladko premagal nasprotnika. Tokrat mu ni bil kos Srb Ognjen Pavlović, katerega je premagal s 6-2 6-0. Z zmago je začel tudi Miha Vetrih. V prvem krogu je s 6-2 6-2 izločil domačina Petra Beloševića. Izgubil je Maj Premzl. S 6-1 3-6 6-3 ga je premagal 8. nosilec, Bolgar Maximilian Borisov.

Pri dekletih s serijo zmag nadaljuje izvrstna mariborska mladinka Petja Drame Po treh zmagah v kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-2 6-2 premagala Romunko Andreeo Alexandro Lila in dosegla še 10 zmago na zadnjih enajstih srečanjih. V Nišu bosta nastopili še Alja Belinger in Tara Gorinšek

Na turnirju 5. ranga v Abidjanu tudi ta teden nastopa Nika Strašek in tudi na drugem turnirju ji je žreb v prvem krogu namenil isto nasprotnico kot na prvem. To bo Aichata Keita.


Na turnirju TE 12 v Čakovcu so odigrali tekme drugega kroga v turnirju RR. Pri dečkih so po dve zmagi vknjižili Paolo Angeli, Žiga Šeško, Luka Petrovič, Marko Retelj, Zala Vnuk in Eva Cikajlo, ki so na pragu uvrstitve v četrtfinale. Tekme zadnjega kroga v RR skupinah bodo v sredo. V konkurenci dvojic sta se pri dečkih Marko Retelj in Žiga Šeško uvrstila v polfinale. Pri deklicah se bosta za nastop v polfinalu borili Zala Vnuk in Nala Kovačič.



Na fotografiji: Bor Artnak
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.