Bor Artnak, Miha Vetrih in Petja Drame uspešni v Nišu; v Čakovcu naši še igrajo v RR turnirju

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Nišu sta bila v prvem krogu glavnega turnirja pri fantih uspešna kvalifikant Bor Artnak in Miha Vetrih. Artnak je trem kvalifikacijskim zmagam dodal še zmago v glavnem turnirju, kjer je še enkrat povsem gladko premagal nasprotnika. Tokrat mu ni bil kos Srb Ognjen Pavlović, katerega je premagal s 6-2 6-0. Z zmago je začel tudi Miha Vetrih. V prvem krogu je s 6-2 6-2 izločil domačina Petra Beloševića. Izgubil je Maj Premzl. S 6-1 3-6 6-3 ga je premagal 8. nosilec, Bolgar Maximilian Borisov.

Pri dekletih s serijo zmag nadaljuje izvrstna mariborska mladinka Petja Drame Po treh zmagah v kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-2 6-2 premagala Romunko Andreeo Alexandro Lila in dosegla še 10 zmago na zadnjih enajstih srečanjih. V Nišu bosta nastopili še Alja Belinger in Tara Gorinšek

Na turnirju 5. ranga v Abidjanu tudi ta teden nastopa Nika Strašek in tudi na drugem turnirju ji je žreb v prvem krogu namenil isto nasprotnico kot na prvem. To bo Aichata Keita.

Na turnirju TE 12 v Čakovcu so odigrali tekme drugega kroga v turnirju RR. Pri dečkih so po dve zmagi vknjižili Paolo Angeli, Žiga Šeško, Luka Petrovič, Marko Retelj, Zala Vnuk in Eva Cikajlo, ki so na pragu uvrstitve v četrtfinale. Tekme zadnjega kroga v RR skupinah bodo v sredo. V konkurenci dvojic sta se pri dečkih Marko Retelj in Žiga Šeško uvrstila v polfinale. Pri deklicah se bosta za nastop v polfinalu borili Zala Vnuk in Nala Kovačič.

Na fotografiji: Bor Artnak