prijava_e
Novica

Aljaž Bedene poražen v uvodnem nastopu v Monte Carlu


bm


Najboljši igralci peščeno sezono odpirajo v Monte Carlu, kjer na ATP turnirju serije Masters 1000 z nagradnim skladom 5.207,405 € nastopa večina najboljših igralcev z Novakom Djokovićem in Rafaelom Nadalom na čelu.

Aljaž Bedene, ki trenutno na lestvici ATP zaseda 68. mesto je moral zato v kvalifikacije, v katerih je bil uspešen in si je priigral nastop v glavnem turnirju.

Kvalifikacije je začel z zmago 6-2 6-4 nad 28-letnega domačinom Hugom Nysom, 436. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop prejel posebno povabilo.

Bolj resen preizkus je Aljaža čakal v finalu kvalifikacij, ko je bil njegov nasprotnik 26-letni Japonec Taro Daniel, trenutno 75. igralec sveta. Daniel in Bedene sta se pomerila tretjič, še drugič pa je slavil Aljaž. Ta je bil boljši s 7-6(5) 6-3. V prvem nizu sta oba po dvakrat izgubila začetni udarec, Aljaž pa je Japoncu ubranil celo dve zaključni žogici za niz. V drugem nizu smo videli en brejk, ki ga je dosegel Bedene in si z njim zagotovil zmago in napredovanje v glavni žreb.

V prvem krogu glavnega turnirja se je pomeril z 29-letnim Moldavijcem Radum Albotom, 45. igralcem lestvice WTA. Moldavijec je bil boljši z rezultatom 6-4 6-2 in s tem potrdil dobro formo v zadnjem obdobju. Na zadnjih petnajstih tekmah je namreč kar trinajstkrat zmagal in doživel le dva poraza, pri čemer je osvojil turnir ATP 250 v Delray Beachu sredi februarja. Aljaž je po polfinalu Ria, ko je moral tekmo zaradi zdravstvenih težav predati, še tretjič zapored izgubil tekmo prvega kroga glavnega turnirja.

Aljaž je tokrat slabše serviral saj je začetni udarec izgubil kar štirikrat, izkoristek drugega servisa pa je imel skromnih 33 % (9-27) in prav tu gre iskati razloge za poraz. Albot je bil v seštevku točk boljši s 64-45.

Blaž je osvojil 35 ATP točk in denarno nagrado v višini 18.955 €.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.