prijava_e
Novica

Velik uspeh Pie Lovrič, ki je osvojila turnir ITF 2. ranga v Firencah, uspešen začetek naših mladincev in mladink tudi ta teden


bm


Pia Lovrič, 16-letna Domžalčanka je naslednja iz vrste odličnih slovenskih mladink zdajšnje in preteklih generacij, ki se je okronala z naslovom zmagovalke turnirja ITF. Slavila je prvič v karieri in to na močnem turnirju 2. ranga v italijanskih Firenzah. V finalu je s 6-1 6-2 premagala 17-letno Italijanko Saro Ziodato, 103. mladinko sveta. Pia je celoten turnir odigrala odlično in v petem poskusu, prvem na turnirju drugega ranga, zmagala. Zajeten kupček točk jo bo na novi mladinski svetovni teniški lestvici pripeljal okrog 60. mesta.

Pia je na zadnjih devetih srečanjih zabeležila osem zmag in en poraz, na lestvici ITF pa se bo utrdila na prvem mestu med slovenkimi igralkami. Letos ima tudi že zagotovljena nastopa na turnirjih za grand slam v Parizu in Wimbledonu in tudi tam lahko, če bo obdržala formo, pričakujemo izvrstne izide. Ker bo v konkurenci mladink nastopala še prihodnje leto jo lahko na lestvici ITF kot naslednjo Slovenko pričakujemo med najboljšimi mladinkami sveta.

Čestitamo !

Na turnirju ITF 2. ranga v Piestanyu je bil v kvalifikacijah uspešen Blaž Vidovič, ki je po zmagi s 6-3 7-6(4) nad Slovakom Matejem Galikom napredoval v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je izgubil Matic Dimic.

V glavnem turnirju bodo nastopili še Filip Jeff Planinšek, Jan Kupčič, Živa Falkner in Maja Makorič. Pia Lovrič je nastop odpovedala.

Z nastopi pa so na turnirju 5. ranga v Subotici, kjer so bili zelo uspešni v kvalifikacijah dobro začeli še drugi naši igralci in igralke. V prvem krogu glavnega turnirja so tako pri fantih zmagal edini predstavnik v glavnem turnirju Miha Vetrih, pri dekletih pa so bile uspešne Annika Planinšek, Petja Drame, Tara Garinšek, Tara Katarina Milić in Brina Šulin. Izgubila je Pia Marija Rebec.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Zagrebu sta pri dečkih v prvem krogu zmagala Luka Videnovič in Jaka Tomažin. Izgubili so Mak Mikovič, Jani Retelj in Mark Iztok Lunder, na nastop pa še čakajo Matic Križnik, Niki Polanec in Boris Barjaktarevič. Pri deklicah sta bili uspešni Maša Viriant in Eva Muller Uhan, izpadle pa so Ivona Ahčan, Ula Jamar in Ella Hojnik. Na nastop še čakata Ana Lanišek in Lija Mumlek.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.