prijava_e
Novica

Matic Špec v zadnji krog kvalifikacij v Vero Beachu, Nastja Kolar izgubila finale kvalifikacij v Charlestonu; nasprotnike dobila Kaja Juvan in Blaž Rola


bm


Na mednarodnih turnirjih poleg naših najboljših na turnirjih ITF nastopajo tudi ostali naši predstavniki, od katerih so morali nekateri v kvalifikacije, drugi so že uvrščeni v glavne turnirje.

V Zda, v Vero Beachu, na turnirju ITF WTT z nagradnim skladom 25.000 $ v kvalifikacjah nastopa Matic Špec. Je prvi nosilec kvalifikacij in je v prvem krogu s 6-1 6-0 premagal Kahaka'ioikamalia Companiona iz ZDA. Za uvrstitev v glavni turnir bo igral Romunom Dragosom Ignatom.

Na 100.000 $ vrednem turnirju v Charlestonu se je v finale kvalifikacij uvrstila Nastja Kolar. Za uvrstitev v glavni turnir bi morala premagati 2. nosilko Deniz Khazaniuk iz Izraela (253), a je imela v zaključku tekme tudi nekaj smole, saj je srečanje tesno izgubila s 5-7 6-3 9-11, potem, ko je imela pri izidu 9-8 že zaključno žogo.

Kaja Juvan, ki je sedma nosilka, ta teden je najvišje v karieri, na 127. mestu, bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala z Avstralko Kimberly Birrell.

Blaž Rola je dobil nasprotnika na drugem mehiškem turnirju v Puerto Villarti. V prvem krogu turnirja z nagradnim skladom 135.400 $ bo igral s Carlosom Gomezom Herrero iz Španije (368).

V Antalyi bo Manca Pislak v prvem krogu igrala s švicarsko kvalifikantko Corino Mader, uspešna pa je bila v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Vando Lukacs iz Madžarske s 6-7(5) 6-4 10-7 premagalirusko-argentinsko dvojico Arina Solomatina in Candela Bugnon.

V Kairu bo na turnirju ITF (15.000 $) nastopil Anže Arh. V prvem krogu bo igral s 7. nosilcem Markom Tepavcem iz Srbije.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.