prijava_e
Novica

Ta konec tedna v Kopru OP do 14 let, v Krškem na OP 18 pri dekletih slavila Alea Bubek


bm


Praznični konec tedna igralci in igralke preživljajo na FIN turnirju do 14 in OP do 18 let.

Štirinajstletnike na finalnem A in B turnirju gosti TK Koper. V A turnirju dečkov nastopa 44 igralcev, mesto prvega nosilca pripada Jaki Golobu, tretjemu igralcu lestvice do 14 let. V prvem krogu je izgubil en nosilec. Marko Čačkov je s 6-4 7-5 premagal Ažbeta Jarca.

Dobro je zaseden tudi B turnir, saj bo nastopilo 25 igralcev.

V A turnir deklic je prijavljenih 27 igralk. Mesto prve nosilke zaseda Lija Mumlek, sedma igralka lestvice TS. V B turnirju bo nastopilo 10 igralk. Prvi krog A turnirja ni prinesel presenečenj. Vse nosilke so napredovale.

Drugi dan turnirja v Kopru moti dež, tako da je bilo odigranih le nekaj tekem deklic. V četrtfinale so se v A turnirju uvrstile Lija Mumlek, Lara Flerin, Pia Petelinšek, Nika Završki, Lea Mrvar in Ana Thaler.

V Krškem se za točke lestvice TS borijo igralci in igralke na OP do 18 let. Pri fantih nastopa 28 igralcev, mesto prvega nosilca zaseda Tilen Potočnik. Prvi krog ni postregel s presenečenji. Pri dekletih je nastopilo samo šest igralk. V polfinale so se uvrstile Mia Kukovič, Hana Bečirovič Novak, Alea Bubek in Pia Poglajen, finalistki pa sta bili Hana Bečirovič Novak (ŽtkMb), ki je s 7-6(3) 7-6(3) izločila klubsko soigralko in prvo nosilko Mio Kukovič ter Alea Bubek (N.Gor), ki je s 6-4 7-5 premagala Pio Poglajen (AsLit).

V izenačenem finalnem obračunu je slavila Alea Bubek, ki je zmagala s 6-7(5) 7-5 6-4.


Pri fantih so četrtfinalisti Tin Krstulović, ki je s 6-0 4-6 7-6(5) izločil prvega nosilca Tilna Potočnika ter Dan Trošt Slapnik, Klemen Tašner, Tristan Lukas Nickel Koželj, Taj Dolenc, Maj Najvirt Kolarič, Tilen Kovač in Tim Tekavec .

Pri fantih so znani tudi finalisti turnirja dvojic. To so Dan Trošt Slapnik (Maja) in Tristan Lukas Nikel Koželj (Radom) ter Kal Gornik (Tabre) in David Černe (Tabre).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.