prijava_e
Novica

Pia Čuk , Kaja Juvan in Nika Radišič napredovale, Manca Pislak poražena


bm


Pia Čuk se je na turnirju ITF (15.000 $) v tunizijski Tabarki uvrstila v drugi krog. Čukova je prva nosilka turnirja, v prvem krogu pa je potrebovala tri ure in sedem minut, da je strla odpor 19-letne belgijske kvalifikantke Chelsea Vanhoutte ( ITF 853). Pia je slavila s 6-2 6-7(3) 7-6(5). V srečanju je nasprotnici odvzela servis sedemkrat, sama ge je kljub dvanajstim dvojnim napakam izgubila le petkrat. Za kako izenačeno srečanje je šlo pove tudi podatek, da je Belgijka v seštevku točk osvojila dve točki več od Čukove (116-114) a na koncu vendarle izgubila srečanje. V drugem krogu se bo Čukova pomerila z romunsko kvalifikantko, 18-letno Andreeo Velcea (ITF 692).

V portugalskem Obidosu je na turnirju ITF (25.000 $) nastopila Nastja Kolar. Merila se je z drugo nosilko, Srbkinjo Dejano Radanović in po dveh urah in 38 minutah igre izgubila s 7-5 5-7 0-6. Kolarjeva je osemkrat izgubila začetni udarec, Radanovićeva petkrat, bila pa je Srbkinja na koncu, tudi na račun tretjega niza, prepričljivo boljša v osvojenih točkah (110-94). Kolarjeva je v odločilnem tretjem nizu na svoj servis osvojila vsega deset točk, pri čemer je imela izkoristek drugega servisa le 15 %.

Še tri slovenske posamične nastope smo spremljali v prvih krogih turnirjev ITF. Na turnirju v Antalyi sta Nika Radišič in Manca Pislak. Radišičeva, ki je bila prejšnji teden četrtfinalistka je v prvem krogu igrala z grško kvalifikantko Sapfo Sakellaridi in srečanje zanesljivo dobila s 6-2 6-2. Pislakova je igrala s Srbkinjo Draginjo Vuković in izgubila s 3-6 4-6.

V italijanski Santa Margheriti Di Puli tudi ta teden ostaja Kaja Juvan. V prvem krogu se je kot peta nosilka turnirja pomerila s 3. igralko lestvice ITF WTT, 20-letno Čehinjo Magdaleno Pantuckovo, ki se je v glavni turnir uvrstila zaradi visoke uvrstitve na lestvici ITF. JUvanova je bila prepričljivo boljša in je zmagala s 6-2 6-1.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.