Pia Čuk , Kaja Juvan in Nika Radišič napredovale, Manca Pislak poražena

Pia Čuk se je na turnirju ITF (15.000 $) v tunizijski Tabarki uvrstila v drugi krog. Čukova je prva nosilka turnirja, v prvem krogu pa je potrebovala tri ure in sedem minut, da je strla odpor 19-letne belgijske kvalifikantke Chelsea Vanhoutte ( ITF 853). Pia je slavila s 6-2 6-7(3) 7-6(5). V srečanju je nasprotnici odvzela servis sedemkrat, sama ge je kljub dvanajstim dvojnim napakam izgubila le petkrat. Za kako izenačeno srečanje je šlo pove tudi podatek, da je Belgijka v seštevku točk osvojila dve točki več od Čukove (116-114) a na koncu vendarle izgubila srečanje. V drugem krogu se bo Čukova pomerila z romunsko kvalifikantko, 18-letno Andreeo Velcea (ITF 692).

V portugalskem Obidosu je na turnirju ITF (25.000 $) nastopila Nastja Kolar. Merila se je z drugo nosilko, Srbkinjo Dejano Radanović in po dveh urah in 38 minutah igre izgubila s 7-5 5-7 0-6. Kolarjeva je osemkrat izgubila začetni udarec, Radanovićeva petkrat, bila pa je Srbkinja na koncu, tudi na račun tretjega niza, prepričljivo boljša v osvojenih točkah (110-94). Kolarjeva je v odločilnem tretjem nizu na svoj servis osvojila vsega deset točk, pri čemer je imela izkoristek drugega servisa le 15 %.

Še tri slovenske posamične nastope smo spremljali v prvih krogih turnirjev ITF. Na turnirju v Antalyi sta Nika Radišič in Manca Pislak. Radišičeva, ki je bila prejšnji teden četrtfinalistka je v prvem krogu igrala z grško kvalifikantko Sapfo Sakellaridi in srečanje zanesljivo dobila s 6-2 6-2. Pislakova je igrala s Srbkinjo Draginjo Vuković in izgubila s 3-6 4-6.

V italijanski Santa Margheriti Di Puli tudi ta teden ostaja Kaja Juvan. V prvem krogu se je kot peta nosilka turnirja pomerila s 3. igralko lestvice ITF WTT, 20-letno Čehinjo Magdaleno Pantuckovo, ki se je v glavni turnir uvrstila zaradi visoke uvrstitve na lestvici ITF. JUvanova je bila prepričljivo boljša in je zmagala s 6-2 6-1.