prijava_e
Novica

Polona Hercog četrtfinalistka v Luganu, Tamara Zidanšek napredovala v Bogoti


bm


Polona Hercog je še drugič na turnirju WTA v Luganu (250.000 $) po izgubljenem prvem nizu tekmo obrnila v svojo korist in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je igrala z 29-letno Romunko Sorano Cirstea, 103. igralko lestvice WTA in zmagala s 3-6 7-6(0) 6-4.

V prvem nizu je vdakrat izgubila začetni udarec in hitro zaostala z 1-5, v nadaljevanju pa niz tudi izgubila. V drugem nizu je Romunka pri izidu 6-5 servirala za zmago na srečanju. Hercogovi je s četrtim brejkom v drugem nizu, prav toliko jih je dosegla Cirstea, uspelo izid izenačiti na 6-6 in o zmagovalki je odločala podaljša igra. V tej Polona ni izgubila niti točke in z dobro popotnico je krenila v tretji niz. V odločilnem nizu je z breakom povedla z 2-0, a je Cirstea njeno prednost izničila kot še enkrat v nadaljevanju, tako da je bila odločilna deveta igra. V tej je Hercogova Romunki še tretjič odvzela začetni udarec, zanimivo pa je, da je Hercogova osvojila zadnjih dvanajst točk na srečanju. Najprej je brez izgubljene točke izenačila na štiri, nato brez izgubljene točke nasprotnici odvzela servis in na kocu brez izgubljene točke dobila svoj servis. Srečanje je trajalo dve uri in pol, Hercogova pa je bila na koncu boljša za sedem točk (102-95. Četrtfinalno nasprotnico še čaka.

Najlepše točke srečanja si oglejte TUKAJ

Na turnirju WTA z enakim nagradnim skladom v Bogoti je prvi krog uspešno preskočila Tamara Zidanšek, ki je igrala s 23-letno Rusinjo Irino Khromachevo, 137. igralko lestvice WTA. Igralki sta v prvem nizu dobro servirali, tako da je bila odločilna deveta igra v kateri je Khromacheva dosegla edini brejk v prvem nizu, nato pa je dobila deseto igro na svoj servis in s tem prvi niz s 6-4. V drugem nizu je bila na igrišču praktično samo ena igralka, saj je Zidanškova z dvema brejkoma ekspresno povedla s 5-0, pri čemer je Rusinja na svoj servis osvojila samo štiri točke, skupaj pa vsega sedem točk. Šesto igro je nato na svoj servis vendarle dobila, pri izdu 5-1 v korist Zidanškove pa je bila tekma zaradi dežja prekinjena. Po krajši prekinitvi stra igralki nadaljevali s tekmo in prva je v tretjem nizu do prednosti z brejkom v peti igri prišla Tamara, ki je povedla s 4-2. Po odigrani sedmi igri sta na igrišče prišla oba trenerja, učinkovitejši z nasveti pa je bil očitno Zoran Kranjc. V zaključku tekme smo nato videli dva brejka. Najprej ga je za izenačenje na 4-4 dosegla Khromacheva, v naslednji igri pa za vodstvo s 5-4 Zidanškova. Zadnjo deseto igro je nato Tamara zanesljivo dobila in postavila končni izid 4-6 6-1 6-4. Srečanje je trajalo uro in 51 minut. Tamarina nasprotnica v drugem krogu bo Američanka Sachia Vickery, 148. igralka lestvice WTA. Ta je izgubila zadnjih osem od desetih tekem na pesku.

Foto: wta.com
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.