Nika Strašek finalistka turnirja ITF v Abidjanu, Živa Falkner izgubila v četrtfinalu Piestanya, Ana Lanišek tesno izgubila v Zagrebu; Matic Križnik finalist dvojic v Zagrebu

Nika Strašek se je v Abidjanu na Slonokoščeni obali prvič v karieri uvrstila v finale turnirja ITF. Na turnirju 5. ranga je peta nosilka, v polfinalu pa je s 6-2 7-5 premagala Francozinjo Elso Chaumette. V nedeljskem finalu bo njena nasprotnica prva nosilka turnirja, 16-letna vrstnica iz Francije, Astrid Cirotte. Cirottejeva je bila pred štirinajstimi dnevi v Akri finalistka.

Nika se je za nastop v finalu potegovala tudi v konkurenci dvojic, kjer je igrala v paru z Amel Sammari iz Tunizije. Žal sta polfinalno srečanje izgubili. V izjemno izenačenem obračunu sta bili nasprotnici, Francozinji Elsa Chaumette in Astrid Cirotte na koncu boljši s 6-3 3-6 13-11.

Živa Falkner se je kot zadnja slovenska predstavnica poslovila od turnirja ITF 2. ranga v slovaškem Piestanyu. V četrtfinalu jo je s 6-0 3-6 6-2 premagala osma nosilka, Poljakinja Aleksandra Julia Jelen. Četrtfinale tako v letošnjem letu zaenkrat ostaja letvica, ki jo poskuša premagati Živa, zaenkrat neuspešno. Novomeščanka se trenutno nahaja na 214. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, njena naslednja postaja pa bo italijanski Salsomaggiore, ki prihodnji teden gosti turnir ITF 2. ranga.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Zagrebu je kot zadnja slovenska predstavnica v četrtfinalu izgubila Ana Lanišek. V izenačenem obračunu jo je s 7-6(2) 6-7(4) 6-4 premagala četrta nosilka Jovana Grujić iz Srbije. Za Laniškovo je bil to drugi četrtfinalni nastop na turnirjih TE letos.

Zelo dobro v Zagrebu igra Matic Križnik. Medtem, ko je med posamezniki izgubil v drugem krogu, se je odlično odrezal v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralcem Alekso Pisarićem iz Srbije uvrstil v finale. V polfinalu sta s 6-4 6-2 premagala prva nosilca, Britanca Fabia Nestolo in Hrvata Antonia Voljavca. V finalu sta se za zmago na turnirju borila z drugima nosilcema, Hrvatoma Dinom Prizmićem in Patrikom Jurino. Hrvata sta bila za las boljša in sta tekmo dobila v napeti končnici v kateri je imela dvojica Križnik-Pisarić že prednost z 9-7, ki pa je ni uspela pretvoriti v zmago. Končni izid je bil 2-6 6-1 11-9 za hrvaška igralca.