prijava_e
Novica

Odlični nastopi naših mladincev v Subotici in Zagrebu, v Piestanyu napredovala Blaž Vidovič in Maja Makorič


bm


Na mladinskem turnirju ITF 2. ranga v slovaškem Pistanyu sta se v drugi krog glavnega turnirja uvrstila Blaž Vidovič in Maja Makorič. Vidovič je po dveh kvalifikacijskih dosegel še zmago v glavnem turnirju. S 4-6 6-4 7-6(11) je premagal češkega povabljenca Simona Malisa. Uspešna je bila tudi Makoričeva, ki je v uvodnem nastopu s 6-3 3-6 6-4 premagala prav tako češko povabljenko Dominiko Salkovo. Uvodno srečanje sta izgubila Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič, na nastop pa še čaka Živa Falkner.

Še boljše kaže našim mladim predstavnikom na turnirju ITF 5. ranga v Subotici. Tu dekleta še naprej nizajo zmage, zmagal pa je tudi edini predstavnik v fantovski konkurenci Miha Vetrih. Slednji je v prvem krogu s 6-2 4-6 6-4 premagal hrvaškega kvalifikanta Karla Krola.

Pri dekletih sta štirinajstletni Brina Šulin in Petja Drame, ki sta se v glavni turnir prebili skozi kvalifikacije dosegli po štiri zmage. Še posebej je odmevna zmaga Šulinove, ki je 6-2 6-1 izločila drugo nosilko turnirja Andjelo Lopićić iz Srbije. Petja Drame je bila s 6-1 6-2 boljša od 12. nosilke, Avstrijke Lare Nedeljković. Uspešni sta bili tudi obe nesposredno uvrščeni igralki v glavni žreb. Tara Gorinšek je s 6-3 6-2 premagala švicarsko kvalifikantko Andjelo Petrović, Tara Katarina Milić pa s 3-6 6-3 6-3 slovaško kvalifikantko Mio Chudejevo. Po treh zmagah v kvalifikacijah in eni v glavnem turnirju je v drugem krogu izgubila Annika Planinšek. S 5-7 6-1 7-5 jo je premagala Hrvatica Renata Cipetić.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Zagrebu se je v drugi krog pri dečkih poleg Jake Tomažina in Luke Videnoviča uvrstil tudi Matic Križnik. Pri deklicah bodo v drugem krogu nastopile Maša Viriant, Ana Lanišek in Eva Muller Uhan.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.