prijava_e
Novica

Matic Špec izgubil v četrtfinalu ITF turnirja v Orange Parku


bm


Matic Špec je odlično odigral turnir ITF WTT z nagradnim skladom 15.000 $ v Orange Parku na Floridi. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagal 18-letnega Kanadčana Liama Draxla, še enega iz izjemno obetajoče kanadske generacije, trenutno 11. mladinca sveta. Matic je bil prepričljivo boljši, nasprotniku je štirikrat odvzel začetni udarec, sam pa ga ni izgubil, niti ni nasprotniku ponudil priložnosti za brejk. Na svoj servis je v srečanju izgubil samo pet točk, na prvi zadet servis samo eno. Na koncu je bil v številu osvojenih točk boljši s 57-30.

V četrtfinalu je igral z 18-letnim Brazilcem Matusom Alvesem, top 30 igralcem na mladinski svetovni teniški lestvici. Žal tokrat ni bil tako razpoložen kot na tekmi drugega kroga, tako da je moral Brazilcu priznati premoč. Slednji je slavil s 6-4 6-3. Tokrat je odlično serviral Brazilec, ki ni izgubil servisa, Maticu pa je ponudil vsega dbe break priložnosti. Na drugi strani je Matic servis izgubil štirikrat. Za Matica je to druga uvrstitev v četrtfinale turnirjev ITF letos.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.