prijava_e
Novica

Manca Pislak osvojila turnir ITF WTT v Antalyi


bm


Manca Pislak, 21-letna Ljubljančanka je osvojila turnir ITF WTT z nagradnim skladom 15.000 $ v Antalyi.

V današnjem izenačenem finalnem obračunu je po dveh urah in devetnajstih minutah igre s 6-4 2-6 6-4 premagala 18-letno Belorusinjo Anno Kubarevo, 70. igralko lestvice ITF WTT. Obe igralki sta izgubili začetni udarec po šestkrat, a v zadnjem nizu Manca le enkrat, kar ji je prineslo končni uspeh. Belorusinja je ob koncu osvojila, predvsem na račun slabšega drugega niza Pislakove, celo štiri točke več, a je Pislakova tretji niz po hitrem zaostanku z 0-2 v nadaljevanju odigrala z odliko, v deveti igri še drugič v nizu odvzela Belorusinji servis in zasluženo slavila.

Za Manco Pislak je to tretji naslov v karieri, potem, ko je leta 2016 slavila v Trbižu in leta 2018 v Cantanhedeju. Novih 100 točk jo bo na lestvici ITF WTT pomaknilo za okrog 100 mest višje, tako da bo ob naslednjem pripisu točk uvrščena okrog 80. mesta, to pa bo pomenilo bistveno boljše izhodišče ob prijavah na turnirje z višjim nagradnim skladom.

Pislakova ostaja v Antalyi tudi prihodnji teden, ko bo poskušala izkoristiti dobro formo in doseči še en viden rezultat.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.