prijava_e
Novica

Izvrstna Tamara Zidanšek v četrtfinalu Bogote z Arruabarreno


bm


Še ena izvrstna predstava Tamare Zidanšek za četrtfinale turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Bogoti. Točno eno uro igre je potrebovala Tamara za zmago nad Američanko Sachio Vickery, 148. igralko lestvice WTA. Američanki je oddala vsega dve igri in zanesljivo slavila s 6-2 6-0.

Zidanškova je bila danes v izvrstni dnevni formi, še posebej učinkovita je bila s svojim najboljšim udarcem, forhandom, odlično pa je tudi servirala. Nasprotnici je zabila pet asov, dosegla pa je tudi 23 winnerjev, Američanka na drugi strani le pet. Zidanškova je nasprotnici servis odvzela petkrat iz šestnajstih poskusov, Vickeryeva si je priigrala le dve priložnosti za brejk, pa še ti dve ni izkoristila.

Tamarina nasprotnica v četrtfinalu bo Španka Lara Arruabarrena, srečanje pa bo na sporedu v petek ob 18. uri.

Sicer pa je to turnir na katerem nosilke izpadajo po tekočem traku, priložnost pa izkoriščajo mlade igralke. V zgornji polovici žreba je tako na mestu prve nosilke zdaj 17-letna Maria Camila Osorio Serrano, ki bo za uvrstitev v polfinale igrala s še eno sedemnajstletnico, Amando Anisimovo. Tamara pa kot peta nosilka ostaja najvišje postavljena igralka na turnirju in s tem favoritinja za osvojitev prvega WTA turnirja v karieri.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.