Izvrstna Tamara Zidanšek v četrtfinalu Bogote z Arruabarreno

Še ena izvrstna predstava Tamare Zidanšek za četrtfinale turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Bogoti. Točno eno uro igre je potrebovala Tamara za zmago nad Američanko Sachio Vickery, 148. igralko lestvice WTA. Američanki je oddala vsega dve igri in zanesljivo slavila s 6-2 6-0.

Zidanškova je bila danes v izvrstni dnevni formi, še posebej učinkovita je bila s svojim najboljšim udarcem, forhandom, odlično pa je tudi servirala. Nasprotnici je zabila pet asov, dosegla pa je tudi 23 winnerjev, Američanka na drugi strani le pet. Zidanškova je nasprotnici servis odvzela petkrat iz šestnajstih poskusov, Vickeryeva si je priigrala le dve priložnosti za brejk, pa še ti dve ni izkoristila.

Tamarina nasprotnica v četrtfinalu bo Španka Lara Arruabarrena, srečanje pa bo na sporedu v petek ob 18. uri.

Sicer pa je to turnir na katerem nosilke izpadajo po tekočem traku, priložnost pa izkoriščajo mlade igralke. V zgornji polovici žreba je tako na mestu prve nosilke zdaj 17-letna Maria Camila Osorio Serrano, ki bo za uvrstitev v polfinale igrala s še eno sedemnajstletnico, Amando Anisimovo. Tamara pa kot peta nosilka ostaja najvišje postavljena igralka na turnirju in s tem favoritinja za osvojitev prvega WTA turnirja v karieri.