prijava_e
Novica

Kaja Juvan v Charlottesvillu, Manca Pislak v Antalyi, Veronika Erjavec v Tabarki - vse tri v polfinalu turnirjev ITF


bm


Še na izvrstna predstava je na turnirju ITF WTT v Charlottesvillu v ZDA (80.000 $) za Kajo Juvan, ki se je z zmago 7-5 6-1 nad obetavno Američanko, 17-letno Caty Mcnnaly prvič v karieri uvrstila v polfinale tako močnega turnirja ITF. Mcnnaly, trenutno 6. mladinka sveta, je v prvem nizu, ko je po zaostanku z 0-2 povedla s 5-3 z nekaterimi potezami sicer pokazala zakaj sodi med najboljše mladinke sveta, a je bil njen pristop k tekmi daleč pod ravnijo Kajinega, tako da je bilo to kar je naredila v prvem nizu tudi vse. Od izida 3-5 je vajeti prevzela v svoje roke Kaja in do konca srečanja nasprotnici prepustila vsega še eno igro, pri tem pa pokazala kaj pomeni osredotočenost in borba za vsako točko. Tekma je trajala uro in trinajst minut, Kaja pa je bila na koncu boljša za 23 točk (73-50) in dosegla
osmo zaporedno in dvanajsto zmago na zadnjih trinajstih srečanjih. Kaja bo v polfinalu igrala z Američanko, v medsebojnem srečanju pa bosta o njeni nasprotnici odločali 2. nosilka Madison Brengle in (Wta 95) in Quiin Gleason (365).

Samo 37 minut je potrebovala Manca Pislak za uvrstitev v polfinale turnirja ITF WTT v Antalyi. Pri izidu 6-2 2-0 v njeno korist ji je namreč 2. nosilka, Ksenija Palkina iz Kirgizistana srečanje predala. Za Pislakovo je to prvi polfinale letos in prvi vidnejši rezultat po oktobru 2018, ko je osvojila turnir na Portugaskem. V polfinalu bo igrala z 18-letno Nemko, Sino Herrmann, ki je prav tako prvič letos polfinalistka.

Uro in devetintrideset minut pa je na igrišču v Tabarki v Tuniziji preživela Veronika Erjavec, ki se je prav tako gladko uvrstila v polfinale, tudi ona prvič letos. S 6-4 6-3 je v četrtfinalu premagala 4. nosilko, 18-letno Romunko Alexandro Damaschin, 730. igralko lestvice WTA. V polfinalu bo igrala s Francozinjo, 19-letno Emeline Dartron (Itf 161). Veronika je v paru z Nefiso Berberović nastopila v konkurenci dvojic, kjer sta v polfinalu s 6-3 1-6 7-10 izgubili z Američanko Sarah Lee in Belgijko Chelsea Vanhoutte.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.