prijava_e
Novica

Blaž Rola dobil polfinalni triler v Mehiki, Kaja Juvan v izenačenem obračunu ostala brez finala v ZDA


bm


V še četrtem slovenskem polfinalu ta teden na mednarodnih članskih turnirjih smo včeraj zvečer na ATP Challengerju v mehiškem Leonu spremljali Blaža Rolo. Igral je z Britancem, 32-letnim Jamesom Wardom in v infarktnem zaključku tekme, potem, ko je rešil štiri zaključne žoge Britanca, slavil s 6-7(5) 6-3 7-6(7).

Bilo je to srečanje dveh odličnih serverjev, v katerem smo videli samo pet brejkov. Ward je na tekmi dosegel 18 asov, Blaž polovico manj. V prvem nizu sta oba igralca servis izgubila po dvakrat, v drugem je bil Rola uspešnejši enkrat, zadnji niz pa je minil brez brejka. Blaž je bil v podaljšani igri tretjega niza že v izgubljenem položaju saj je Britanec povedel s 5-1 in nato s 6-2 ter imel štiri zaključne žoge za zmago, a se Blaž ni predal, dobil je šest točk zapored in podaljšano igro na šest.

V prvem finalu po oktobru 2018, ko je izgubil finalni obračun v Las Vegasu, bo poskušal osvojiti četrti naslov na turnirjih serije challenger, prvega po letu 2017. Njegov nasprotnik bo še en Britanec, tokrat 25-letni Liam Broady, za katerega je to, tako kot za Blaža, prvi finale letos. To bo njuno četrto medsebojno srečanje, zaenkrat s 3-1 vodi Blaž.

Finale bo na sporedu ob 20.uri, live stream .

Kaja Juvan je nastope na 80.000 $ vrednem turnirju na zelenem pesku v ameriškem Charlottesvillu končala v polfinalu. Tudi tu od zmage ni bila oddaljena veliko, a je vendarle na koncu slavila deset let starejša članica elitne stoterice teniških igralk, 29-letna Američanka Madison Brengle, 95. igralka lestvice WTA in 2. nosilka turnirja. Po dveh urah in petih minutah igre je Američanka zmagala z rezultatom 4-6 6-3 6-4.

Spremljali smo še en odličen teniški obračun v katerem je Juvanova znova dokazala, da se lahko enkovredno kosa z najboljšimi igralkami tega ranga turnirjev. Videli smo številne dolge izmenjave, lepe zaključke točk in celo kopico dobro skrajšanih žog Juvanove, ki je tako izkoriščala nekoliko slabše tekalno sposobno nasprotnico, a so bile tudi njene skrajšanje žoge zelo dobro odigrane in praktično neulovljive. Ob koncu srečanja sta obe igralki pokazali nekaj utrujenosti, zato so se v igro prikradle tudi neprisiljene napake, ki jih prej ni bilo veliko. Kaja je šestkrat izgubila servis od tega dvakrat v odločilnem tretjem nizu, ko je nasprotnici oddala svoj servis v drugi in zadnji, deseti igri. Brengele je v drugi igri z brejkom povedla z 2-0, a se je Kaja v naslednji igri z re-brejkom vrnila v igro. Igralki sta nato dobivali svoj začetni udarec vse do desete igre v kateri je Kaja servirala za izenačenje na 5-5. Potem, ko si je nasprotnica priigrala dve meč žogi je Kaja dvakrat izid izenačila in si priigrala dve žogi za izenačenje na 5-5, a ju ni izkoristila, je pa nato tretjo meč žogo izkoristila Američanka in se uvrstila v prvi finale letos.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.