Pia Lovrič in Živa Falkner četrtfinalistki Firenc, porazi Dimica, Planinška in Makoričeve

Na mladinskem turnirju ITF 2. ranga v Firencah odlično igrata Pia Lovrič in Živa Falkner. Obe sta se uvrstili v četrtfinale. V uvodnem nastopu je bila Lovričeva (92), ki je osma nosilka turnirja, s 6-3 6-1 boljša od Italijanke Sofie Rocchetti (307), v drugem krogu pa je s 7-6(4) 6-4 premagala italijansko kvalifikantko Cristino Eleno Tiglea (392).

Živa Falkner je v drugem krogu igrala s Švicarko Alino Granwehr (269) in zmagala s 6-3 3-6 6-3. V četrtfinalu bo Lovričeva igrala s 3. nosilko, Carloto Martinez Cirez iz Španije (Itf 54), nasprotnica Falknerjeve pa bo 2. nosilka, Slovakinja Romana Cisovska (Itf 55).

Vsi trije kvalifikanti Maja Makorič, Filip Jeff Planinšek in Matic Dimic so izgubili uvodno srečanje glavnega turnirja. Makoričevo je s 6-2 6-3 premagala peta nosilka, Italijanka Federica Rossi (71), od Planinška je bil s 6-2 6-3 boljši italijanski kvalifikant Marco Furlanetto (291), Dimica pa je z 1-6 6-2 6-4 izločil Italijan Pietro Marino.