prijava_e
Novica

V Charlestonu konec za Tamaro Zidanšek, v Monterreyu poraz Dalile Jakupović; Andreja Klepač med dvojicami v Charlestonu končala v polfinalu


bm


Tamara Zidanšek je na turnirju WTA v Charlestonu nastope končala v drugem krogu, ko jo je s 7-5 6-2 premagala 40. igralka sveta, Avstralka Ajla Tomljanović. V prvem nizu smo spremljali kakovosten in izenačen obračun, ki ga je v zaključku dobila bolj zbrana Tomljanovićeva. Ta je v enajsti igri Zidanškovi odvzela servis za vodstvo s 6-5 in v naslednji nato servirala za zmago. Tamara je uspela obraniti štiri zaključne žoge Avstralke, a v odločilnih trenutkih ni bilo dovolj zbrana, da bi naredila preobrat in izid izenčaila na 6-6 in z nekaj neprisiljenimi napakami je Avstralki dovolila, da povede z 1-0 v nizih. V drugem nizu je bila Tomljanovićeva boljša nasprotnica, bila je bolj zanesljiva in prodorna, tako da je niz zanesljivo dobila, tekmo pa zaključila z edinim doseženim asom v srečanju.

Za Zidanškovo je dober nastop, formo je v primerjavi s prvim srečanjem še nekoliko dvignila in z zanimanjem lahko pričakujemo nadaljevanje peščene sezone.

Pozno zvečer je na turnirju v Monterreyu nastopila še Dalila Jakupović. Naloga je bila zahtevna saj je igrala s 6. nosilko, Belgijko Kirsten Flipkens. Belgijka ni dovolila presenečenja in je zanesljivo slavila s 6-3 6-3.

V Charlestonu se je na WTA turnirju dvojic v polfinale uvrstila Andreja Klepač. S soigralko Lucie Hradecko iz Češke s katero sta drugi nosilki turnirja, sta v drugem krogu s 6-3 6-2 premagali sestri Lyudmylo in Nadio Kichenok iz Ukrajine, v četrtfinalu pa sta s 6-3 6-2 premagali še ameriško dvojico Chloe Beck in Emma Navaro.

Ne bomo pa v polfinalu spremljali slovenskega obračuna, saj se Katarini Srebotnik in Racquel Atawo ni uspelo prebiti v polfinale. V četrtfinalu sta ju z 1-6 6-3 10-5 premagali Rusinji Irina Kromacheva in Veronika Kudermetova, ki bosta naslednji nasprotnici Klepačeve in Hradecke.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.