V Vrsarju uspešne Pia Lovrič, Živa Falkner in Pia Marija Rebec, na Reki napredovala še Bor Artnak in Jaka Protič Žakelj

Na mladinskem turnirju ITF 1. ranga v Vrsarju po prvem krogu nimamo več predstavnikov v moški konkurenci, pri dekletih pa v igri ostajajo Pia Lovrič, Pia Marija Rebec in Živa Falkner.

Naše izvrstne mladinke so zanesljivo napredovali v drugi krog, potem, ko je Pia Lovrič s 6-3 6-4 premagala Hrvatico Saro Zalukar, Živa Falkner s 6-0 6-0 njeno sonarodnjakinjo Katarino Zuzul, Pia Marija Rebec pa s 6-2 6-2 Srbkinjo Andjelo Lopičić. Izgubile so Tjaša Klevišar katero je v tesnem obračunu s 6-3 7-6(2) 7-6(5) izločila Hrvatica Ita Habeković, Brina Šulin, ki je morala premoč s 6-0 6-3 priznati Madžarki Fanni Gecsek in Alja Belinger od katere je bila s 6-4 6-2 boljša Kazahstanka Anastasia Astakhova

Že v prvem krogu so nastope končali Filip Jeff Planinšek, s 4-6 7-6(4) 7-6(7) ga je izločil alžirski kvalifikant Samir Hamza Reguig, Miha Vetrih od katerega je bil s 6-2 6-2 boljši Italijan Francesco Passaro, Jan Kupčič katerega je s 6-4 3-6 6-1 premagal Italijan Filippo Moroni in Blaž Vidovič katerega je s 6-3 6-3 izločil bosanski kvalifikant Luka Puljić.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let, ki poteka na Reki sta v današnjih tekmah prvega kroga zmagala Bor Artnak, ki je s 6-0 6-4 premagal Hrvata Anteja Petra Ercegovića in Jaka Protič Žakelj, ki je bil s 4-6 6-3 6-3 boljši od Josipa Šimundže. Izpadla sta Maj Najvirt Kolarič in Matic Križnik.