prijava_e
Novica

Polona Hercog finalistka turnirja WTA v Luganu


bm


Polona Hercog je letošnjo peščeno sezono začela odlično in se na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Luganu uvrstila v finale.

V današnjem polfinalnem obračunu je s 7-5 6-4 premagala 22-letno Francozinjo Fiono Ferro, 108. igralko lestvice WTA. Hercogova je bila precej bolj zanesljiva pri začetnem udarcu (skupni izkoristek 61 %), izkoristila pa je vseh šest brejk priložnosti, ki si jih je v srečanju priigrala. Na drugi strani si je Ferrova, ki je na zadnjih desetih srečanjih na pesku dosegla deset zmag, prav tako priigrala šest brejk priložnosti, a je izkoristila le štiri.

Hercogova, ki je letošnjo sezono začela slabše od pričakovanj je na zadnjem turnirju na trdi podlagi v Miamiju prikazala izvtrstno partijo v srečanju s Simono Halep in že takrat napovedala, da bo na naslednjih turnirjih zagotovo težak zalogaj za vsako nasprotnico. To v Luganu tudi dokazuje in je na odlični poti, da osvoji še tretji naslov na turnirjih WTA v karieri. Oba doslej osvojena segata v leto 2011 in 2012, ko je dvakrat zapored slavila na turnirju WTA v švedskem Bastadu. Za Polono bo to šesti finale na turnirjih WTA v karieri, nazadnje je v finalu nastopila lani na turnirju v Carigradu, ko je izgubila s Francozinjo Pauline Parmentier.

Zanimivo je, da so vse polfinalistke nepostavljene igralke, Hercogova pa je med vsemi na lestvici WTA uvrščena najvišje. Njena nasprotnica v finalu bo mlada, komaj sedemnajstletna Poljakinja Iga Swiatek, ki se je prvič v karieri uvrstila v polfinale, sicer pa jo poznamo kot partnerico naše Kaje Juvan v igri dvojic še v mladinski konkurenci.

Po tekmi je Hercogova povedala, da se počuti čudovito in je resnično vesela. Vzdušje na in okrog turnirja je odlično zato v nastopih uživa, preteklih nekaj dni pa je bilo izvrstnih in v Luganu se počuti zares dobro. Glede finalne nasprotnice pa je povedala, da je vedno dobrodošlo, če veš kaj te čaka v naslednjem krogu in lahko narediš načrt, kako se tekme lotiti. Sicer pa bo zgolj šla na igrišče in uživala. V podobni situaciji je bila že lani v Carigradu, zato želi predvsem uživati v finalni tekmi in odigrati svojo najboljšo partijo.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.