prijava_e
Novica

Ela Nala Milić izgubila finale turnirja TE 16 na Reki


bm


13-letna Ljubljančanka Ela Nala Milić, ki trenira v teniškem centru Riccarda Piattija v Bordigheri je odlično nastopila v konkurenci do tri leta starejših igralk na turnirju Tennis Europe na Reki. Turnir v starostni kategoriji igralcev in igralk do 16 let je bil tretjega ranga, Ela Nala pa se je zavihtela vse do finala, kjer je na koncu morala priznati premoč nasprotnici.

Do polfinala se je mlada Ljubljančanka sprehodila, tu pa je opravila dotlej najtežji izpit na turnirju in s 3-6 7-5 6-2 premagala 2. nosilko, leto dni starejšo Hrvatico Petro Marcinko, trenutno 120. igralko Evrope do 16 in 20. igralko Evrope do 14 let. Marcinkova je doslej osvojila dva turnirja Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let in enega v kategoriji do 16 let.

Ela Nala ima pet naslovov na turnirjih TE v kategoriji do 12 let, na prvi naslov v višjih kategorijah pa še čaka in tokrat se ji je za las izmuznil iz rok. Na Reki se je v polfinalu pomerila s še eno Hrvatico, 8. nosilko Leticio Tarocco, ki je v tretjem krogu izločila našo Ano Lanišek. Tudi Leticia Tarocco je eno leto starejša in na lestvici TE do 14 let zaseda trenutno 41. mesto. V kategoriji do 14 let se lahko pohvali z enim naslovom na turnirjih TE. Ela Nala je bila od Leticie prepričljivo boljša in je zmagala gladko s 6-0 6-3.

V finalu je bila nasprotnica naše izvrstne mladinke dve leti starejša Črnogorka Divna Ratković, šesta nosilka turnirja in lani 53. igralka Evrope do 14 let. V finalu je bila Ratkovićeva boljša s 6-2 7-5.

V polfinalu konkurence dvojic sta pri fantih izgubila Lun Obrul in Aljaž Kirbiš. S 6-2 6-o sta ju premagala Slovaka Peter Nad in Matej Palco.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.