prijava_e
Novica

Ula Jamar finalistka turnirja TE 14 v Vinkovcih, Luka Talan Lopatič zmagovalec turnirja dvojic TE 12 v Bragi


bm


Ljubljančanka Ula Jamar je na turnirju TE 14 v Vinkovcih z uvrstitvijo v finale prišla do uspeha kariere. Jamarjeva je bila deveta nosilka turnirja in je v polfinalu s 7-6(2) 7-5 premagala osmo nosilko, Srbkinjo Ano Stanković ter si priigrala prvi finale na turnirjih TE. V finalu se je merila z drugo nosilko, Jovano Grubić iz Srbije in izgubila z 1-6 3-6. Za Ulo je to najboljši izid v karieri, kateremu se je najbolj približala lani, ko je bila na Nizozemskem polfinalistka, sicer pa je običajno nastope končala v prvem ali drugem krogu. Njena finalna nasprotnica je lani nastopala v kategoriji do 12 let, v kateri je bila ena najboljših evropskih igralk, saj je slavila na kar šestih turnirjih, letošnjo sezono pa je začela kot 41. igralka lestvice TE v kategoriji do 14 let. Jamarjeva na lestvici TE trenutno zaseda 220. mesto.

Ta teden se je izkazal tudi 11-letni Luka Talan Lopatič, ki trenira v Španiji. Na turnirju TE do 12 let v portugalski Bragi je med posamezniki izgubil v osmini finala, med dvojicami pa je s soigralcem iz Španije Keonom Puigom Mccallanom stopil na najvišjo stopničko. Naslov zmagovalcev turnirja sta osvojila z zmago 6-3 6-4 nad Portugalcema Salvadorom Monteirom in Joaom Dinisom Silvo.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.