prijava_e
Novica

OP Zala 16 na Ptuju med dekleti osvojila Nina Pliberšek, med fanti najboljši Bor Artnak


bm


Na Ptuju je končano OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let za dekleta. V finalu sta nastopili domačinki Nina Pliberšek in Taja Lončarič. Finalni obračun je s 6-3 6-0 dobila Pliberškova. Sicer pa smo spremljali izjemno izenačena polfinalna obračuna deklet, ki sta se končala po več kot dveh urah in pol igre. V prvem polfinalu je Pliberškova s 7-6(3) 0-6 6-3 premagala Hano Novak Bečirovič (ŽtkMb), v drugem pa je preobrat pripravila Lončaričeva, ki je v tekmi z Majo Radišič (TKVal) v tretjem nizu že zaostajala z 2-5, nato pa izid obrnila v svojo korist in na koncu slavila s 3-6 6-3 7-5.

Pri fantih sta se za naslov borila prvi nosilec Bor Artnak in tretji nosilec Marsel Žnuderl (Žtk Mb). Artnak je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal Simona Javorška (Maja). Drugi polfnale med klubskima soigralcema Žnuderlom in drugim nosilcem Sebastianom Dominkom pa se je končal praktično preden se je sploh začel. Dominko je namreč med ogrevanje nerodno stopil in si zvil gleženj. Kljub temu je poskusil odigrati tekmo, a se je le težko gibal in po izgubljenem prvem nizu z 1-6 je moral srečanje predati. V finalu je slavil Artnak z rezultatom 6-4 7-5.

Nekaj fotografij zaključnih obračunov si oglejte v fotogaleriji
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.