prijava_e
Novica

Kaja Juvan v četrtfinale Charlottesvilla, Blaž Rola četrtfinalist Leona, Manca Pislak dobila slovenski obračun v Antalyi, Veronika Erjavec zmagala v Tabarki; poraz Aljaža Bedeneta v Budimpešti


bm


Kaja Juvan je dosegla še eno gladko zmago na turnirju ITF z nagradnim skladom 80.000 $ v Charlottesvillu. Obračun z novozelandsko kvalifikantko Emily Fanning je dobila po vsega 36 minutah igre z rezultatom 6-0 6-0. Faninngova je na tekmi skupaj osvojila vsega 14 točk, Juvanova 53. Kaja je na svoj servis izgubila le tri točke. Naslednja Kajina nasprotnica bo 17-letna Američanka Caty Mcnally, 214 igralka lestvice WTA. Mcnally je v začetku leta osvojila turnir z nagradnim skladom 100.000 $, na turnirjih WTA pa v zadnjih treh poskusih vedno izgubila uvodno tekmo glavnega turnirja.

. Blaž Rola je v Leonu v Mehiki v drugem krogu ATP challengerja igral s Francozom Manuelom Guinardom, ki se je na challenger uvrstil po zaslugi 27. mesta na lestvici ITF WTT. Blaž je bil prepričljivo boljši in je slavil s 6-2 6-1. Odlično je serviral saj je imel izkoristek prvega servisa kar 83 %, nasprotniku pa je štirikrat odvzel servis. V četrtfinalu bo Blažev nasprotnik Ekvadorec Gonzalo Escobar, 333. igralec lestvice ATP.

Na turnirju ITF WTT v Antalyi (15.000 $) smo danes v drugem krogu spremljali slovenski obračun med 21-letno Ljubljančanko Manco Pislak in dve leti mlajšo Primorko Niko Radišič. V njunem drugem medsebojnem obračunu na turnirjih ITF je bila še drugič boljša Pislakova, ki je tokrat zmagala z rezultatom 6-4 2-6 6-0 in se še na drugem turnirju zapored uvrstila najmanj v četrtfinale. Nika je sicer pred tremi tedni v Antalyi osvojila turnir. Naslednja nasprotnica Pislakove bo druga nosilka, 29-letna Ksenia Palkina iz Kirgizistana.

Na enako vrednem turnirju v tunizijski Tabarki je bila v drugem krogu uspešna Veronika Erjavec. S 6-2 6-4 je premagala igralko iz Hong Konga Adithyo Karunaratne.

V drugem krogu je nastope na ATP turnirju serije 250 v Budimpešti končal Aljaž Bedene. S 7-6(8) 6-2 ga je premagal Italijan Matteo Berrettini, na lestvici ATP uvrščen 15 mest pred Aljažem, na 55. mesto. Italijan je izjemno serviran in na svoj prvi zadet servis osvojil prav vse točke (30/30). Tudi njegov drugi servis je bil odličen saj je Aljažu oddal vsega 11 točk. V prvcem nizu sicer ni bilo breaka, Aljaž pa je imel v podaljšani igri dve set žogi, ki ju ni izkoristil. V drugem nizu je Italijan dosegel dva brejka, Aljaž pa si v celotnem srečanju ni priigral nobene brejk priložnosti. Na koncu je bil v seštevku točk Berrettini boljši s 72-56.

Na turnirju WTA v Stuttgartu sta Katarina Srebotnik in Raquel Atawo izgubili četrtfinalni obračun. Četrti nosilki turnija dvojic sta morali premoč priznati Rusinji Anastasiji Pavlyuchenkovi in Čehinji Lucie Safarovi, ki sta slavili s 6:0 in 6:2.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.