prijava_e
Novica

Na OP Zala 16 na Ptuju in FIN 12 v Ljubljani v ponedeljek na sporedu zaključni obračuni, Filip Zver osvojil B turnir do 16 let


bm


Na OP Zala v starostni kategoriji do 16 let na Ptuju so v A turnirju fantov in turnirju deklet znani polfinalisti. V A turnirju fantov presenečenj ni bilo, v polfinalu bodo namreč nastopili prvi štirje nosilci turnirja. Bor Artnak (AsLit) se bo pomeril s Simonom Javorškom (Maja), Marsel Žnuderl (ŽtkMb) pa bo v drugem polfinalu igral s Sebastianom Dominkom (ŽtkMb).

Tudi pri dekletih so polfinalistke pričakovane. Za preboj v finale in boj za naslov se bodo borile Taja Lončarič (Ptuj), ki bo igrala z Majo Radišič (TK Val) in Hana Bečirovič Novak (ŽtkMb), se bo pomerila s Nino Pliberšek (Ptuj).

Z B turnirjem so že končali fantje. Zmagovalec je Filip Zver (Ten_Ms), ki je v finalu s 3-6 6-0 6-1 ugnal Tilna Javornika (Sl-Ko). (na fotografiji)

V Ljubljani pa se za točke Tenis Slovenije na igriščih TD Slovan borijo dečki in deklice na A in B turnirjih do 12 let. v A turnirju dečkov sta se v finale uvrstila domačin Luka Petrovič (Sl-Lj), ki je v polfinalu s 6-2 6-0 izločil Nereja Benedičiča Vidoviča (ŽtkMb) in Svit Suljić (Tabre), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 3-6 6-1 boljši od Paola Angelija (ŠtkVe).

V B turnirju dečkov so se v polfinale uvrstili Tay Klep (ŠD_Lta), Matic Sitar (Šporn), Dejan Desy (ŽtkMb) in Jan Vodnik (ŠD_Lta).

Pri deklicah sta zanesljivi finalistki prva in druga nosilka Nala Kovačič (ŽtkMb) in Julija Bogatin (LukaKp). Kovačičeva je v polfinalu s 7-6(4) 6-3 premagala Evo Cikajlo (Radom), Bogatinova je bila s 6-0 6-1 boljša od Zale Vnuk (TkTal).

Pri deklicah so v B turnirju polfinalistke Nika Mlakar (TkMed), Natalija Djosan (Tabre), Ivana-Nina Pavlin (ŠdTen) in Taja Bešič Rozman (Tr-Kr).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.