prijava_e
Novica

Živa Falkner četrtfinalistka v Piestnayu, Nika Strašek polfinalistka v Abidjanu, Ana Lanišek četrtfinalistka na TE 14 v Zagrebu


bm


Na močnem mladinskem turnirju ITF 2. ranga v Piestanyu na Slovaškem odlično igra Živa Falkner, ki se je uvrstila v četrtfinale. Na mladinski svetovni teniški lestvici z 214. mestom trenutno naša druga igralka je v drugem krogu po treh urah igre strla odpor 17-letne Slovakinje Nine Stankovske in jo premagala z 1-6 7-5 6-3. Stankovska je krog prej izločila drugo nosilko turnirja, Italijanko Melanio Delai.

V drugem krogu je z nastopi v Piestanyu končala Maja Makorič. S 7-5 6-1 jo je premagala prva nosilka, 17-letna Latvijka Darja Semenistaja, 43. mladinka sveta.

Na turnirju ITF 5. ranga v Abidjanu na Slonokoščeni obali, kjer temperature ob visoki vlažnosti te dni dosegajo 35 stopinj, uspešno igra Ptujčanka Nika Strašek. V četrtfinalu je s 4-6 6-1 6-0 premagala 2. nosilko turnirja, Francozinjo Selyo Rakki in se prvič v karieri uvrstila v polfinale.

Sta pa na tokrat premočni nasprotnici v četrtfinalu turnirja ITF 5. ranga v Subotici naleteli Petja Drame in Tara Gorinšek. Za obema je odličen turnir, še posebej velja to za Drametovo, ki se je do četrtfinala prebila skozi kvalifikacije in nanizala šest zmag. V četrtfinalu je Drametovo s 6-4 6-1 premagala 3. nosilka, Slovakinja Klara Suchankova. Od Gorinškove je bila s 7-6(8) 6-0 boljša 1. nosilka Luca Janosi. Na istem turnirju se je v konkurenci dvojic v polfinale uvrstil Miha Vetrih. S soigralcem, Madžarom Ivanom Hornungom sta v četrtfinalu s 6-4 1-6 10-4 premagala bolgarsko dvojico Maximilian Borisov in Denislav Prodanov.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Zagrebu, turnir je drugega ranga, se je v četrtfinale uvrstila Ana Lanišek. V tretjem krogu je s 6-0 7-6(5) premagala 10. nosilko, Britanko Talio Neilson Gatenby. Za napredovanje v polfinale bo igrala s 4. nosilko Jovano Grujić iz Srbije. V tretjem krogu sta izgubili Maša Viriant in Eva Muller Uhan.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.